HMD Global, compania care deține licența pentru brandul de telefoane Nokia, a primit o infuzie de capital de 100 de milioane de dolari pentru a extinde linia actuală de telefoane mobile.

Compania a reușit deja un record: a vândut anul trecut 70 de milioane de telefoane și a încasat aproape 1.8 miliarde de euro (2.1 miliarde de dolari), sume foarte mari pentru un fond de investiții nou. Dar se pare că brandul Nokia continuă să fie iubit pe diverse meridiane ale lumii. Inclusiv în România, unde cred că vând telefoane mobile cu butoane destul de bine.

HMD Global vrea să folosească cei 100 de milioane de dolari să crească gama de dispozitive Nokia, pentru a obține anul acesta o dublare a canalelor de vânzări, pentru a crește vânzările. De aceea cred că trebuie să ne așteptăm la noi modele de telefoane Nokia, care vor fi lansate pe piețele unde compania stă foarte bine.

“Our aim is to be one of the leading players in the global smartphone market, and our initial success strengthens our confidence that we can continue on our growth path in 2018 and beyond”

, a declarat Florian Seiche, CEO HMD Global.

Printre investitori se numără fondul de investiții al Foxconn, FIH Mobile. Dacă am înțeles corect telefoanele sunt produse la fabricile Foxconn. Alt investitor este DMJ Asia Investment Opportunity, despre care văd că nu s-a prea scris pînă acum. De asemenea, Ginko Ventures, un fond de investiții unuia dintre fondatorii HMD, Jean-Francois Baril, director al companiei acum.

Conform Counterpoint Research, Nokia a fost cel mai mare vânzător de telefoane mobile cu butoane anul trecut și numărul 11 global pe zona smartphone. Se pare că anul trecut compania a avut o pierdere de 77 de milioane de dolari, dar investitorii sunt siguri că problemele vor fi rezolvate. Pocket-Lint spune că HMD Global a fost evaluată la peste 1 miliard de dolari, devenind oficial unicorn.

Detalii privind sumele investite și acțiunile primite la companie nu au fost făcute însă public. Legat de vânzări, urmează să vedem ce succes urmează să aibă Nokia în 2018, au deja câteva modele interesante și sperăm să vedem cât mai curând produse noi. Deja au fost anunțate pe surse diverse modele, dar nu știm care dintre ele se vor lansa oficial în Europa.