Orange România a anunțat că a semnat o serie de angajamente pentru diversitatea la locul de muncă. Operatorul își ia astfel angajamentul de a continua proiectele de diversitate, incluziune și – cel mai important – egalitate la locul de muncă.


Foto: © Rawpixelimages | Dreamstime.com

Orange România a semnat Carta Diversității în cadrul ceremoniei oficiale organizate de Romanian Diversity Charter pe 18 aprilie 2018. Astfel, Orange își ia angajamentul de a continua investiția în proiecte de diversitate, incluziune și egalitate la locul de muncă. Semnarea Cartei Diversităţii vine ca un pas firesc care completează strategia de sustenabilitate și de a fi un angajator de top, înglobând diversitatea de persoane şi culturi în cadrul companiei.

În anul 2015, Orange a obținut certificarea GEEIS (Standardul European şi Internaţional în Egalitate de Gen), care confirmă politicile companiei cu privire la egalitatea de șanse și diversitatea la locul de muncă. Iar, anul acesta, Orange a obținut a şasea certificare consecutivă Top Employer, pentru mediul de lucru excepțional și posibilitățile de dezvoltare profesională oferite angajaților.

Inițiative precum E-voice (comunitate online de cercetare), wellbeing (program care propune soluții pentru asigurarea unei stări de bine la birou), aplicația „Appility” (destinată persoanelor cu handicap) sau recunoașterea Springboard (companie cu expertiză internațională recunoscută pentru integrarea persoanelor cu dizabilităților în forța de muncă la nivel mondial) dovedesc integrarea Orange în principiile egalității de gen și a diversității.

Dincolo de inițiativele din cadrul companiei, și Fundația Orange susține diversitatea și realizează proiecte de filantropie în beneficiul persoanelor cu deficiențe senzoriale. În cadrul programului Lumea prin Culoare și sunet, Fundaţia a sprijinit inițiative de educație, sănătate și cultură pentru a le oferi acestora șansa de a se integra mai ușor în societate și în câmpul muncii.

Orange va susține în continuare și va promova principiile Cartei Diverstității în mod public, va contribui la promovarea managementului diversității și va încuraja cât mai multe companii din România să se alăture acestei iniţiative.