Problemele financiare și decizia de restructurare Intel au dus la închiderea centrului de dezvoltare software din România. Angajații sunt concediați. Detalii în ZF.

Update: pe 27.05.2016 a apărut informația că Intel închide și biroul din Cluj-Napoca.

Din păcate nu am foarte multe informații suplimentare, nici vreo declarație din partea Intel România. Doar mesajul oficial de la final.

Centrul Intel de dezvoltare software fusese inaugurat în 2010.
Nu vem mai multe date privind numărul de angajați, în 2014 aveau vreo 167, dar planurile erau să ajungă la 350 de angajați.

CEO-ul companiei, Brian Krzanich, a anunţat un plan de restructurare care va afecta 12.000 de angajaţi ai Intel la nivel global, adică 11% din efectivul total al angajaţilor companiei, până la mijlocul anului 2017.

Mesajul CEO-ului către angajații Intel conține detalii despre cum inițiativa de restructurare va contribui la accelerarea strategiei și a transformării companiei. De asemenea, include informații referitoare la planurile de reducere a numarului de angajați la nivel global, precum și
o planificare a realizării acesteia:
https://newsroom.intel.com/newsroom/wp-content/uploads/sites/11/2016/04/krzanich-restructuring-memo.pdf

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!