Revolut a încheiat o rundă de finanțare Serie D în valoare de 500 milioane de dolari și se concentrează pe profitabilitate și utilizare zilnică a serviciului în 2020.

Revolut a primit rundă de finanțare în valoare de 500 de milioane de dolari, iar valoarea companiei a urcat în urma evaluării la 5.5 miliarde de dolari, transformând Revolut într-una dintre cele mai valoroase companii fintech din lume. Runda de finanțare a fost condusă de investitorul american TCV, un număr de alți investitori care au investit în trecut în Revolut participând, de asemenea, în cadrul rundei. Revolut va utiliza capitalul pentru dezvoltarea produsului în piețele existente, lansarea de operațiuni bancare în Europa și creșterea utilizării zilnice a serviciului.

Noul capital a fost obținut datorită cererii ridicate, indicatorilor buni de engagement și performanței financiare robuste de anul trecut. În 2019 Revolut a înregistrat o creștere cu 169% a numărului de utilizatori, numărul utilizatorilor activi zilnic a crescut cu 380%, iar veniturile s-au majorat cu 354% față de 2018.

ads

Noul capital va fi folosit pentru îmbunătățirea experienței utilizatorilor și pentru a dezvolta în continuare oferta de retail și business din piețele existente, cu o atenție sporită asupra dezvoltării de produs care va accelera creșterea utilizării zilnice a conturilor. Planurile de viitor includ lansarea de servicii de creditare pentru utilizatorii retail și business, extinderea conturilor de economii cu dobândă în afara Marii Britanii, precum și îmbunătățirea serviciului de asistență pentru utilizatori și lansarea de operațiuni bancare în Europa.

Dezvoltarea abonamentelor Premium și Metal este o altă prioritate pentru Revolut, acestea fiind o sursă importantă de venituri pentru companie, înregistrând o creștere cu 154% anul trecut. Conturile Revolut Premium și Metal includ o varietate de beneficii pentru consumatori, printre care se numără schimbul valutar nelimitat, acces în lounge-urile din aeroporturi, tranzacționare de acțiuni fără comisioane și asigurare de călătorie.

Revolut va continua să investească în extinderea echipei sale în diferite piețe. Compania are acum peste 2000 de angajați, iar anul trecut a făcut o serie de numiri în funcții cheie pentru a întări echipa de conducere. Anul trecut, Revolut l-a numit pe Martin Gilbert, fost executiv la Standard Life Aberdeen, ca Președinte al Consiliului de Administrație. Caroline Britton, fost partener de audit în cadrul Deloitte, și Bruce Wallace, fost Chief Operations Officer la Silicon Valley Bank, au fost numiți Directori Non-Executivi.