Facebook a anunțat rezultatele financiare pentru primele trei luni din 2017 și sunt complet pozitive, venituri de 8 miliarde de dolari, profit de 3 miliade de dolari și 1,94 miliarde de de utilizatori la nivel mondial. Cam 1,28 miliarde de utilizatori sunt activi zilnic.

Sursa foto: © Marcin Winnicki | Dreamstime.com – Facebook

Veniturile Facebook au crescut cu 49%, peste rata de creștere Google de doar 29%, iar profitul a crescut cu 86%, ceea ce arată că toate criticile privind sistemul de reclame Facebook sunt cam nefondate. Recent analiștii estimatu că Facebook nu mai are unde să adauge reclame și că va avea rezultate slabe. Acum discuția s-a mutat în a doua jumătate a anului. Dar acum Facebook are Stories și o grămadă de alte posibilități, Instagram, Whatsapp și altele. De asemenea, WhatsApp Status, cea mai recentă dintre clonele Snapchat a ajuns a 175 de milioane de utilizatori pe zi. Practic, ei au copiat funcțiile Snapchat și le-au pus la dispoziția miliardului de utilizatori Facebook, iar acum aceștia vor folosi, măcar o parte dintre ei, aceste noi funcții. Unde Facebook va adăuga eventual și reclame.

Zona de smartphone continuă să fie principalul driver, veniturile pe mobile au reprezentat 85% din total. Conform eMarketer, veniturile Facebook vor depăși 36 de miliarde de dolari anul acesta, iar Instagram va trece de 4 miliarde de dolari. Așa că mai vedem cu încetinirea pe parcursul anului.