Prima instanță a dat dreptate Apple în procesul în care acuză Samsung că a copiat iPhone. Am recunoscut asemănarea de la primele articole despre Galaxy S, iar Samsung n-a avut succes în zona smartphone pînă să scoată Galaxy S. Abia de-atunci a început creșterea care i-a adus în top. Apple estima daunele la 2,5 miliarde de dolari, iar Samsung a spus că suma este prea mare.


Poza îmi aparține și e de-aici.

Ce scriam în review-ul Galaxy S acum doi ani și?

Da, Samsung Galaxy S este un iPhone killer. De la concept la realizare, este făcut pentru a concura iPhone și pentru a “lua” din potențianlii clienți Apple. Deci da.

Ei bine, așa a fost, asta spune și Justiția.

1,05 miliarde nu înseamnă nimic pentru Apple și nici pentru Samsung. Dar decizia ar putea avea impact. Deși tare ma îndoiesc. Cred că și cumpărătorii Galaxy știau că seamănă prea tare cu iPhone să fie o întâmplare. Acum chiar sunt curios dacă iPhone 5 va fi la fel de rotunjit precum Galaxy S3, design-ul a fost o surpriză. Probabil că nu. Probabil că au dus S3 spre HTC One X tocmai ca să scape de următorul proces Apple. Să spună că este altfel.

Curios este că LG a lansat primul telefon touchscreen, înaintea Apple, dar după ce circula deja zvonul pivind lansarea iPhone, cu ecran tactil. Telefonul LG nu a avut succesul comercial scontat, așa că ei nu sunt acuzați nici de copiere, nici de nimic. Nici LG n-a acuzat Apple că ar fi copiat design-ul Prada.

Rămâne de văzut dacă Apple poate bloca și vânzarea unor produse ale Samsung în US sau dacă apelul înaintat de Samsung poate schimba decizia.

De curiozitate… voi veți renunța la Galaxy pentru că a copiat iPhone?