Sony a vândut doar 5 milioane de Xperia pe finalul anului trecut, iar estimările lor arată cam 15 milioane pentru tot anul, mult sub principalii lor rivali. Pe de altă parte însă, fără să facă valuri, au reușit să aducă divizia de mobile pe profit.


Sony a anunțat azi rezultatele financiare pentru perioada octombrie-decembrie, al treilea trimestru al anului lor fiscal. Divizia de mobile a avut încasări de 2.2 miliarde de dolari, cu un profit net de 187 milioane de dolari. Au vândut 5.1 milioane de terminale Xperia, în special în Europa, dar și alte regiuni, care au rămas însă pe pierdere. Scăderea este însă cu 3054, anul trecut depășiseră 7.5 milioane de terminale mobile vândute în aceeași perioadă. Pe tot anul trecut au vândut circa 15 milioane de terminale Xperia, de asemenea în scădere. Anul trecut au terminat finalul de an pe pierdere (minus 554 milioane de dolari), deci profitabilitatea este o veste bună.

Sony are un eveniment la Barcelona, la Mobile World Congress 2017, iar eu am invitație deja la el. Sunt convins că vom vedea cel puțin câteva modele noi de terminale mobile. Vor strânge legăturile cu PlayStation, cu fenomenul VR, cu jocurile video, cu filmele Sony, pentru a stimula vânzările. Poate au înțeles și mesajul pieței de a lăsa prețurile mai jos. Nu cu mult, dar nu e normal să aibă prețuri de iPhone.

ads

Probabil nu vom vedea un smartphone Xperia de top, dar modele vor fi pe fiecare nivel. Tind să cred că vor avea și model cu Snapodragon 821. Vedem pe 27 februarie.