Dacă acum intri în afaceri, pregătești un start-up sau un proiect nou, nu există un alt sfat mai bun decât să faci primele investiții în tehnologie cu foarte mare atenție. Nu mă refer aici la servere, la aplicații sau la alte chestii mai complicate. Ci la dispozitivul pe care vei lucra de-acum înainte, cel care va fi mereu alături de tine pe drumul ales, cel care trebuie să fie suportul pentru orice business în era digitală: un computer nou.

Campanie Intel SMB

E adevărt că smartphone-ul este cel mai personal dintre gadgeturi, dar dispozitivul pe care lucrăm cu adevărat, pe care suntem productivi și care trebuie să ne ofere performanță, eficiență și mobilitate, este laptopul. Sau dispozitivul 2 în 1, pentru că tot mai mulți utilizatori aleg un dispozitiv de acest gen care se transformă din laptop în tabletă și invers.

Eu când eram la început de drum, am știut sigur ce căutam. Pentru performanță nu există alternativă, procesoare Intel Core i7, chiar merită diferența de bani când vine vorba să rezolvi task-uri. Desigur, cei care au activități mai ușoare, online sau Office, pot apela cu încredere la Intel Core i5 sau chiar i3, se descurcă ok cu partea de Internet. Însă pentru editarea video, fotografie și aplicații intensive este recomandată puterea maximă. Apoi, am ales un dispozitiv cu hard-disc de mare capacitate, pentru a putea stoca toate proiectele la care lucram. Dacă lucrezi cu clipuri video și fotografii digitale, o să vezi rapid că niciun mediu de stocare nu este suficient. Am cam 5 HDD-uri totalizând peste 5TB și folosesc și multe servicii de Cloud pentru stocare, dar tot am nevoie constant de spațiu de stocare. La momentul începerii activității am ales un dispozitiv cu autonomie maximă. Pe atunci era de 6 ore, aproape că nu mă credea nimeni că pot lucra atâta pe laptop. Mai mult, încărcam și telefonul de la el, când era cazul.

Pentru mine a fost esențial acest computer alături de care am pornit la drum. Fără de el n-aș fi reușit niciodată să ajung aici. E drept, după perioada de start, care a fost foarte solicitantă, dar și frumoasă, am ajuns la detalii fine. Unul ar fi folosirea SSD în loc de HDD pentru sistemul de operare. Pentru viteză maximă și aplicații care zbârnâie, tot un SSD Intel am ales. Apoi am ales ecran tactil, iar acum în loc de parolă, introduc un cod ca la telefon pentru deblocare. Am ajuns în timp la ecranul 4K, pentru că pot lucra pe un clip video sau pe o imagine de mare rezoluție și pot vedea fiecare detaliu. Dar aceste caracteristici vin cu timpul, pe măsură ce descoperi modul în care ești mai perfomant.

Fie că vorbim de un start-up tehnologic, de o afacere nouă sau un proiect digital, eu personal aș alege în primul rând un computer bun pe care să-mi fac treaba. Dacă e vorba de un angajat permanent, cu un birou fix, este util și un desktop, dar pentru profesioniștii din noul mediu digital este obligatoriu un laptop.

Cred că mobilitatea și libertarea de a lucra de oriunde sunt atuuri care și-au demonstrat deja utilitatea. Autonomia este deja incredibilă la noile generații de PC-uri și nu trebuie să dai toți banii pe un astfel de dispozitiv. La fel, dacă mergi pe conceptul modern de 2 în 1, ai un gadget flexibil, care ocupă mai puțin spațiu, este mai ușor, dar și mai util și plăcut de folosit.

În schimb, cel mai important câștig este cel de productivitate. Lucrezi mai bine, mai rapid, mai comod, de oriunde ai conexiune la Internet. Iar astăzi cu WiFi gratuit și cu acoperirea 4G cam ai Internet oriunde.

Așa că, pentru un bun început, vă recomand o achiziție smart. Un sistem bun, performant, mobil, dar și autonom. Dacă vă plac dispozitivele 2 în 1 e și mai bine.

O ofertă găsiți aici (link).