Peste 70 de start-up-uri s-au înscris pînă acum în programul WeAccelerate, concurs prin care zece câștigători vor primi sediu gratis, mentorat și promovare pe o perioada de 6 luni. Înscrierile continuă pînă pe 30 septembrie și urmează să revin cu informații pe acest subiect.

 

Foto:  © Sarinya Pinngam | Dreamstime.com

Printre domeniile de activitate ale companiilor înscrise se numără soluții pentru manufactură, alimentație, dezvoltare software, tehnologie de realitate virtuală, construcții, design interior, asigurări, industria auto și chiar marochinărie. Competiția vizează start-up-uri din toate domeniile de business, care au depăsit stadiul de prototip şi au generat venituri de minim 1.000 lei. Un participant poate înscrie mai multe start-up-uri in competiţie, cu condiţia ca acestea să fie constituite în societăţi juridice distincte.

Programul WeAccelarate, propus de Telekom Romania, conţine un mix de elemente care răspund provocărilor identificate de noi ca fiind relevante pentru orice start-up:
– Cum îmi finanţez business-ul?
– Unde pot să îmi desfăşor activitatea cu un minim de resurse?
– Cum îmi promovez business-ul cât mai eficient?
– Unde găsesc un mentor cu experienţă care mă poate ghida?

Înscrierile pe platforma oficială continuă până pe data de 30 septembrie, când se încheie prima etapa a competiției. Toate proiectele înscrise vor merge în a doua etapă – preselecția, care va avea loc între 1–30 octombrie 2018. La finalul acestei etape vor rămane în cursă 25 de start-up-uri semi-finaliste. Selecția finală a celor zece start-up-uri câștigatoare va avea loc în perioada 1-10 noiembrie. După desemnarea câștigătorilor urmează perioada de incubare care va avea loc în intervalul 4 februarie – 2 august 2019.

Fiecare câștigător va primi beneficii în valoare de 10.000 de euro, dar banii vor fi împărțiți astfel: susţinere financiară în valoare de 6.000 de euro, şase luni de chirie subvenţionată în cadrul hub-ului WeLoveDigital aflat în Bucureşti, 60 de ore de mentorat şi consultanţă în domeniul promovării online precum şi campanii de promovare în mediul online. Am vizitat recent hub-ul WeLoveDigital, unde vor primi birouri câștigătorii competiției. Este impresionant, iar cel mai mult îi vor ajuta sesiunile cu mentori care vor avea loc. Aceștia sunt oameni din industrie cu experiență, care au ajutat și alte proiecte start-up să ajungă la succes.

Sfatul meu? Dacă aveți un start-up care a produs bani în ultimul an mergeți pe site-ul competiției și înscrieți-vă.