Cum poți obține finanțare pentru start-up, unde găsești un sediu pentru compania la început de drum, cum poți obține promovare sau mentorat – despre toate aceste lucruri și despre programul WeAccelerate am discutat cu Andreea Cramer, director managementul segmentelor B2B Telekom Romania.

 

 

Am scris despre lansarea programului în cadrul căruia se caută zece start-up-uri. Am întrebat oficialii Telekom de ce aș alege WeAccelerate dacă aș avea acum un start-up activ.

“Prin simplificarea ofertelor de conectivitate, Freedom ne-a oferit oportunitatea să câştigăm timp pentru a intra în profunzime în relaţia cu partenerii noștri, în special cu cei aflaţi la început de drum. Credem că astfel am înţeles cu adevărat cele mai frecvente provocări cu care se confruntă antreprenorii“, spune Andreea Cramer. Programul WeAccelarate, propus de Telekom Romania, conţine un mix de elemente care răspund provocărilor identificate de noi ca fiind relevante pentru orice start-up:
– Cum îmi finanţez business-ul?
– Unde pot să îmi desfăşor activitatea cu un minim de resurse?
– Cum îmi promovez business-ul cât mai eficient?
– Unde găsesc un mentor cu experienţă care mă poate ghida?

Proiectul se adresează start-up-urilor la început de drum, dar care au generat deja venituri. Cei care au doar idei sau prototipuri nefuncționale trebuie să mai lucreze pentru a intra într-un astfel de proiect. Este un concept de accelerare a afacerii, dar trebuie să demonstrați și că ați realizat ceva pînă acum.

Mentoratul constă în discuţii față în față cu oamenii implicați în program, în sediul WeLoveDigital din Bucureşti. În cazul în care câştigătorii nu sunt din Bucureşti, discuţiile se vor desfăşura prin videoconferinţă. Întâlnirile vor avea rolul de stabilirea a unor obiective pentru start-up-uri, apoi de urmărire a progresului înregistrat, dar şi de rezolvare, împreună cu mentorul, a provocărilor apărute pe durata programului. Mentorii participanţi sunt: Radu Ionescu (COO Dentus Aegis Network), Marian Şeitan (Director General Grupul Mediapost Hit Mail), Peter Barta (Angel Investor), Marius Ghenea (Partener 3TS Capital), Orlando Nicoară (Fondator WeLoveDigital), Radu Apostolescu (Fondator eMag). La un moment dat o să stau de vorbă și cu cei de la WeLoveDigital, dar și cu mentorii pentru a vedea ce anume caută la un astfel de start-up și cum îi ajută pe participanți.

Mi-a plăcut faptul că WeAccelerate este un proiect deschis, astfel că pot participa start-up-uri care sunt înscrise în alte programe similare, de asemenea vor putea intra în alte programe de accelerare în timp ce participă aici la proiect. „Ne-am bucura să includem în lista noastră start up-uri foarte active şi dinamice pe piaţă, chiar şi în cadrul altor programe existente, pentru că obiectivul nostru este să susţinem creşterea durabilă a mediului de business românesc, iar accesul la mai multe tipuri de resurse şi sprijinul acordat proiectelor revoluţionare înseamnă beneficii pentru consumatorii finali”, explică Andreea Cramer.

Programul WeAccelerate ia sfârşit după cele şase luni de incubare, însămediul de business românesc va fi mai bogat cu 10 antreprenori pregătiţi să facă faţă provocărilor din domeniul ales, iar economia românească va beneficia de contribuţia şi performanţele lor.

Telekom a pornit în acest proiect tocmai cu scopul de a susține antreprenorii români. În primăvara lui 2018 au atins prima bornă de 100.000 de antreprenori eliberaţi cu portofoliul Freedom. “Acest portofoliu reprezintă promisiunea Telekom de a renunţa la barierele impuse tradiţional antreprenorilor în industria de telecomunicaţii, sunt oferte transparente, uşor de înţeles şi de administrat în zona de conectivitate, atât mobilă cât şi fixă, astfel încât să oferim antreprenorilor mai mult timp pentru a-şi gestiona problemele din activitatea de zi cu zi, prin creşterea gradului de digitalizare. Prin toate iniţiativele sale, echipa Telekom se preocupă să găsească metode inovatoare pentru a susţine dezvoltarea antreprenoriatului local şi în acest sens îşi focusează serviciile, resursele şi expertiza pentru a contribui la digitalizarea companiilor“, a spus oficialul Telekom.

Urmăriți seria de articole pe tema asta accesând tag-ul WeAccelerate.