ANCOM merge mai departe cu proiectul de comparator al tarifelor telecom – minute, SMS, date. UTI Systems a câștigat licitația pentru realizarea aplicației online, respectiv un contract de 1 milion de lei fără TVA. Ei promit că aplicaţia va fi finalizată în prima parte a anului viitor.
cartele gsm

Există deja câteva site-uri care compară ofertele din telefonia mobilă, dar este clar că ele pot fi reinterpretate după interesul sponsorului sau pot fi greșite fără intenție, ori poate oferta comparată nici nu mai există la operator. De aceea un portal oficial ne va asigura că asta nu se întâmplă. Sper.

Căutare în oferte

Pe baza opţiunilor introduse online de utilizatori, aplicaţia va realiza analize comparative ale planurilor tarifare disponibile pe piaţa din România, pentru trei categorii de servicii de comunicaţii electronice (telefonie mobilă, telefonie fixă şi acces la internet în bandă largă) şi combinaţii ale acestora, urmând să returneze, pentru fiecare interogare, un clasament al celor mai avantajoase 25 de oferte din punct de vedere al preţului (calculat pentru un interval de o lună).

În momentul afişării rezultatelor, vor fi publicate şi alte detalii relevante privind ofertele respective (de exemplu, număr de minute sau SMS-uri incluse, perioada de facturare, durata minimă a contractelor, datele de contact ale serviciului de relaţii cu clienţii). Datele pe baza cărora aplicaţia va realiza aceste comparaţii vor fi furnizate de către operatorii de comunicaţii, care au obligaţia de a înscrie în aplicaţie orice nouă ofertă comercială în termen de 4 zile lucrătoare de la lansarea acesteia sau modificarea unei oferte existente.

ads