Digi Storage, serviciul de “cloud” al RCS RDS, a lansat azi soluția de back-up pentru SIM, prin care orice utilizator de Android poate să-și salveze contactele și mesajele SMS de pe card în spațiul de stocare online oferit de RCS.

digi storage

Datele salvate astfel pot să fie importate rapid pe un alt dispozitiv, după ce schimbați telefonul. Aplicația Digi este deja disponibilă în Google Play.

Utilizatorii Digi Storage beneficiază de o interfața web nouă , cu un design mai prietenos, dar și cu funcții noi, ușor de accesat și utilizat. Astfel, simbolurile vizuale sunt acum diferite pentru fiecare tip de fisier, pentru a fi mai ușor de identificat și accesat de către utilizatorii serviciului. Prin implementarea “Recycle Bin” în interfața Digi Storage, clienții pot vizualiza mai ușor fișierele șterse și, în același timp, le pot recupera mai rapid decât o făceau până acum.
Galeria de imagini Digi Storage a fost îmbunătățită astfel încât utilizatorii să realizeze mai ușor operațiuni de partajare, ștergere sau descărcare a fișierelor, această operațiune putând fi facută acum, direct din imaginea vizualizată pe tot ecranul. Digi Storage reprezintă punctul unic de stocare a fişierelor (poze, filme, prezentări etc) care poate fi accesat de către clienţii companiei RCS & RDS, persoane fizice din orice loc în care există o conexiune la internet fix sau mobil, de pe orice dispozitiv – PC cu sistem de operare Windows, Linux, Mac OS X sau dispozitive mobile – Android, iOS (în curând și Windows Phone).

Aplicațiile dezvoltate pentru clienții companiei sincronizează automat datele utilizatorilor pe toate dispozitivele utilizate. Mai mult, prin integrarea cu conturile de Google Drive, One Drive si Dropbox, Digi Storage permite administrarea tuturor fișierelor.

Clienţii Digi Net Fiberlink 500 şi 1000 beneficiază gratuit de spaţiu de stocare de 20 GB. Pentru un tarif lunar de 3 RON (TVA inclus), spaţiul de stocare crește la 50 GB, iar pentru 100 GB costul se ridică la 6 RON (TVA inclus) si pentru 150 GB pot contracta serviciul contra sumei de 9 RON (TVA inclus). Clienţii pot solicita extinderi de spațiu de stocare până la 300 GB.