Telekom Banking, serviciul bancar realizat în colaborare cu Alior Bank din Polonia, aniversează doi ani de prezență pe piața locală. Numărul de utilizatori crește constant.

În octombrie 2017, Telekom Romania şi Alior Bank au lansat Telekom Banking, proiectul financiar care răspunde nevoilor consumatorilor de produse şi servicii rapide, uşor de utilizat, de oriunde şi oricând.

Serviciile Telekom Banking au fost lansate gradual, începând cu doi piloni moderni și ușor de folosit – operațiuni zilnice bancare (conturi curente, carduri de debit, depozite) și o nouă soluție pe piața românească, platforma de Schimb Valutar Online, prin intermediul căreia clienții beneficiază de un curs de schimb valutar avantajos, pentru zece valute, actualizat în timp real. Ulterior, oferta Telekom Banking a fost completată cu servicii de finanţare a dispozitivelor din oferta Telekom Romania, dar şi cu servicii de tip credite de nevoi personale fără garanții și facilitatea overdraft.

ads

Numărul de clienți care utilizează produsele și serviciile Telekom Banking este în continuă creștere, aceștia având la dispoziție mai multe canale de deschidere a relației cu banca , inclusiv online fără alte interacțiuni. Oricine este interesat să își deschidă un cont bancar online, fără drumuri la bancă, poate descărca gratuit aplicația de mobile banking din Appstore sau Google Play și după parcurgerea unor pași simpli, în doar 5 minute, poate deveni clientul băncii. Aplicația este simplă și ușor de folosit, cu funcționalități unice în piață și oferă acces instant la banii din cont, iar tranzacțiile și încasările online în lei sunt gratuite.

Strategia de creștere se axează în prezent atât pe atragerea de depozite la termen cu dobânzi atractive, clienții primind o dobândă anuală de 3,35% pentru depozitele la termen în lei pe 12 luni deschise prin intermediul aplicației de mobil Telekom Banking. În plus se acordă credite de consum în condiții avantajoase, suma maximă acordată de 150.000 lei fiind printre cele mai atractive din piață. Ca exemplu, pentru clienții care își refinanțează creditele existente și își virează veniturile în contul curent, dobânda fixă începe de la 7,9% pentru sume mai mari de 70.000 lei și poate ajunge până la 16%, în funcție de suma solicitată, profilul clientului și istoricul său de creditare. Pentru un credit de refinanţare de 70.000 lei acordat pe o perioadă de 5 ani cu virare venit: DAE 8,33%, rată credit 1,419 lei și valoarea totală platibilă 85,205 lei. Rata anuală a dobânzii fixă pe toată durata contractului: 7,9%. DAE include taxa de înregistrare la Arhiva Electronică (65,7 lei) și comisionul de administrare cont curent (3 lei/lună).

Banca a reușit să își crească de peste 10 ori volumul de creditare în primele 9 luni ale anului și estimează că până la sfârșitul anului 2019 va atinge o cotă de piață de aproape 2% din volumul total de credite de consum nou acordate. Pentru următoarea perioadă, planurile de dezvoltare sunt concentrate pe creșterea portofoliului de clienți, prin oferirea de servicii digitale end to end, atât pentru procesele de tranzacționare, cât și pentru cele de creditare.