Cei de la Uber au primit finanțare de 3.5 miliarde de dolari de la fondul de investiții public din Arabia Saudită.

dreamstime_s_57518559

Credit foto: © Aleksey Boldin | Dreamstime.com – Uber application

Conform analiștilor, această investiție permite evaluarea Uber la 62.5 miliarde de dolari, devenind practic cel mai mare start-up lansat pînă acum. Era evaluat la 40 de miliarde de dolari, deci este și singurul start-up care și-a crescut atât de mult valoarea.

Arabia Saudită caută acum investiții în tehnologie și aplicații, care să aibă un impact real în economie și să reducă dependența regatului de industria petrolului. Familia regală din Arabia Saudită a investit și în rivalul Uber de pe piața americană, Lyft.

Uber a adunat de la investitori peste 11 miliarde de dolari pînă la ora actuală, dar rămâne în multe țări, inclusiv în România, o afacere la limita legii, neavând aprobarea oficială de funcționare, dar nici interdicție oficială de a funcționa. Practic, ei nu respectă legile privind transportul de persoane, dar spun că nu fac trasport de persoane, deși, practic, ei fac chiar asta.

Sunt curios ce vor face cu banii primiți, în afară de lobby la nivelul Uniunii Europene.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!