Am vizitat zilele trecute data-center-ul AdNet Telecom din București și am avut ocazia să aflu mai multe detalii tehnice. Este unul dintre cele mai eficiente energetic data centere din România și de asemenea unul dintre cele mai performante din punct de vedere tehnic.


Click pe imagine pentru varianta mărită!

Au și o locatie de disaster-recovery / back-up la Cluj Napoca și de asemenea au în plan deschiderea de noi locații. Compania pregătește lansarea de noi servicii pe măsură ce corporațiile necesită soluții tot mai complexe, dar care să funcționeze fără erori și downtime neprevăzut.

Data centerul AdNet din București este modular, ceea ce înseamnă eficiență maximă și costuri reduse pentreu clienți, iar din punct de vedere tehnic este cea mai performantă soluție, utilizată și de Google. Data Center-ul este echipat complet și nu este necesar ca un client să vină cu vreun fel de consumabil (patch-uri, cabluri, etc). De asemenea, fiind standardizat la maxim, este mai ușor de operat, ceea ce înseamnă răspuns mult mai rapid în cazul unei probleme tehnice.

Am văzut o prezentare a schemei de funcționare (mai sus), să le-o trimiteți directorilor IT din companie, ei o să înțeleagă nivelul de complexitate și faptul că va răspunde la orice fel de solicitări. Este gândită special pentru performanță și pentru redundanța serviciilor.

data center adnet telecom

Acest data center este conform cu standardul Tier-3 pentru alimentarea cu energie electrică, are linii dedicate de la mai mulți furnizori, are două generatoare diesel gata să intre oricând în funcțiune, banc de baterii cu 108 bucăți de 100Ah, două sisteme de UPS, de 40kVA fiecare pentru pompele de răcire, apoi alte două sisteme UPS pentru 20kVA pentru pompe de căldură, dar și o turbină eoliană cu putere 2kW pentru toate funcțiile auxiliare, sau pentru răcirea din zilele foarte călduroase.
AdNet oferă clienților acces la platforma de virtualizare bazată pe servere Cisco UCS (~1800 vCOREs), cu sistem de stocare a datelor HPE 3PAR 7400 Enterprise, controller redundant și 250TB în total, 6144GB de memorie, platformă switching Cisco Nexus, 32 de porturi 10Gbps și virtualizare VMWare. În plus mi-au povestit despre soluția de prevenire a atacurilor DDoS de la Arbor Networks.

AdNet oferă acum servicii de colocare, servere dedicate la prețuri foarte bune, servere virtuale scalabile, soluții de Cloud privat (IaaS, PaaS, SaaS), și aplicații de tip Remote Desktop. Pe viitor vor extinde constant gama de produse și servicii, primul pas fiind o platformă de Cisco Application Centric Infrastructure (ACI).

Aflați mai multe despre detaliile tehnice ale data-center-ului aici, iar dacă vreți să comandați servicii speciale de la ei folosiți link-ul meu personal.