Și anul ăsta toți analiștii au prezis că Apple va avea vânzări în scădere și va fi obligată să lanseze un iPhone ieftin, ca să compenseze cifrele. Când colo, ce să vezi, Apple a avut vânzări foarte bune, o creștere de 16% pentru venituri și vânzările iPhone au atins 52.2 milioane de unități.

iphone x pre flanco

iPhone X a fost vedeta vânzărilor, în ciuda prețului și a criticilor aduse de mulți. Rezultatele bune au încurajat compania să anunțe că vor folosi 100 de miliarde de dolari din banii pe care-i au în bancă pentru a cumpăra acțiuni înapoi de la cei care vor să le vândă acum.

Încă din decembrie se discută despre faptul că Apple nu va reuși să facă vânzări în perioada ianuarie-martie și că vânzările iPhone se vor prăbuși, ceea ce va duce la rezultate slabe și va obliga compania să lanseze un iPhone mai ieftin. Informația a fost întoarsă pe toate părțile, unii din furnizorii Apple au anunțat că au scăzut comenzile de componente, că se vor cumpăra puține iPhone X, iar ca în fiecare an spectrul falimentului Apple a fost dezbătut de marile publicații.

ads

Iar vânzările reale au fost record, posibil chiar peste volumele realizate de principalii competitori, oricum, în mod sigur Apple face cel mai mare profit din industrie. Anul trecut în aceeași perioadă Apple vindea doar 50,7 milioane de unități.

Tim Cook a spus că vânzările iPhone X au fost peste cifrele realizate de iPhone 8 și 8 Plus, deci consumatorii aleg în continuare cel mai scump telefon Apple. Este pentru prima dată când cel mai scump model se vinde cel mai bine, a declarat șeful companiei. iPhone X setează un standard pentru următorii 10 ani și are tehnologia de ultimă generație, astfel că prețul lui reflectă inovația, a explicat Cook.

Veniturile companiei au fost de 61,1 miliarde de dolari, iar pe următoarele trei luni (aprilie-iunie 2018) estimează venituri între 51,5 și 53,5 miliarde de dolari. În primele șase luni de la lansarea oficială (octombrie – martie) companiaa vândut 129.5 milioane de terminale iPhone, o creștere de doar 0.4% comparat cu aceeași perioadă din anul fiscal anterior. Acest lucru arată că indicatorii Apple depind foarte mult de prețurile telefoanelor. De aceea iPhone s-a scumpit cu 50 de dolari, iar iPhone 8 Plus cu 30 de dolari, în timp de iPhone X a fost lansat la 1000 de dolari. Iar analiștii trag concluzia că Apple va scumpi terminalele iar și anul acesta.