Compania Automattic, care oferă aplicația de blogging WordPress și serviciul online de găzduire pentru bloguri cu același nume, pe .com, caută o finanțare între 100 și 150 de milioane de dolari, conform Fortune. Această investiție ar ridica valoarea companiei la peste 1 miliard de dolari, spun analiștii. În septembrie 2013 ei au primit 75 de milioane de dolari, la o evaluare mai mică.

 

Wordpress

Oficial, angajații WordPress nu au comentat tranzacția.

ads

Platforma WordPress operează 22% din site-urile active astăzi. Cam 50% din site-urile găzduite de GoDaddy sunt bloguri WordPress. Probabil pe wordpress.com sunt zeci de milioane de bloguri active. Automattic a câștigat în ultimii ani în popularitate nu doar datorită platformei bune și flexibile, dar și după ce au luat apărarea bloggerilor care erau somați de companii să își șteargă articolele.

Fondatorul WordPress, Matt Mullenweg, a preluat recent funcția de CEO, după ce a avut rol de product-manager. Deși au competitori noi, WordPress este departe de a avea un competitor real. Cel puțin deocamdată, iar acest lucru ar trebui să le asigure și finanțarea.