Zvonurile privind implicarea Apple în industria auto continuă, FT zice că negociază cu McLaren. New York Times plusează cu Lit Motors.

dreamstime_s_32827018

Credit foto: © Chrisstanley | Dreamstime.com – McLaren P1

Sunt cam 18 luni de când a apărut ideea unei mașini Apple, numită la început Titan. Apoi s-a anunțat că Apple angajează ingineri auto și că lucrează la o mașină.

ads

McLaren Technology se ocupă și de Formula 1 și de computerele de bord ale mașinilor, materiale noi, aerodinamică și altele asemenea. Orice colaborare ar putea fi pozitivă, oricum, este de asemenea un super-brand. Cei de la McLaren neagă oficial discuția, dar această dezmințire poate face parte din jocul celor două corporații. Analiștii notează că McLaren este pe pierdere și că valoarea companiei este estimată la între 1 și 1.5 miliarde de lire sterline, o achiziție ușoară pentru Apple. Dar nu cred că vor să cumpere compania.

Cei de la Lit Motors din San Francisco, California, au dezvoltat un prototip de motocicletă electrică care are și un sistem de stabilizare, să nu se răstoarne ușor. Ca informație sigură nu știm decât că Apple a angajat mai mulți ingineri de la Lit Motors.

Ca să punem cap la cap informațiile, probabil Apple dezvoltă tehnologie pentru mașini autonome, precum fac și Google sau Microsoft. Doar că nu știm clar dacă Apple va face o mașină proprie sau va lucra cu producătorii existenți pentru a le oferi tehnologia proprietară.