După Oppo, se pare că nici Vivo nu va mai putea vinde telefoane în Europa. Deocamdată a fost închis doar magazinul din Germania, ca și în cazul Oppo și OnePlus. Companiile au folosit o tehnologie patentată de Nokia și justiția le dă dreptate finlandezilor. Urmează să vedem dacă negocierile dintre companii vor da rezultate, nu sunt informații suplimentare acum.

Update: nici Vivo nu părăsește Europa. Am primit un punct de vedere oficial:

Angajamentul nostru față de piața europeană rămâne neschimbat. Utilizatorii noștri se pot baza pe produse solide, cu actualizări continue ale software-ului și servicii complete pentru clienți”.

site-ul Vivo închis

Pe scurt, istoria Oppo / OnePlus

Oppo și OnePlus au oprit vânzările de telefoane în Germania după ce au pierdut procesul cu Nokia. Compania finlandeză producătoare de tehnologie telecom a acuzat Oppo și OnePlus că folosesc soluția sa patentată pentru procesarea semnalelor 4G și 5G fără a plăti pentru licență.

La un moment dat a circulat chiar știrea că Oppo și OnePlu se retrag complet din Europa. Companiile au negat acest zvon.

Noua decizie privind Vivo

Vivo a oprit de asemenea vânzările pe piața germană. Site-ul web german al Vivo (foto) nu listează niciun produs de vânzare. Compania continuă să ofere servicii pentru clienți pentru produsele deja vândute.

Această închidere a magazinului online se datorează probabil aceleiași dispute privind brevetele care a fost decisă în favoarea Nokia, furnizorul finlandez de echipamente telecom.

Site-ul nu oferă prea multe informații. “Din păcate, produsele Vivo nu sunt disponibile în Germania momentan. În consecință, nu sunt disponibile informații despre produs pe site-ul nostru german. Dacă utilizați un produs Vivo, puteți continua să vă bazați pe serviciul nostru pentru clienți. Veți primi, de asemenea, actualizări software viitoare”.

WinFuture scrie că această ieșire se datorează disputei privind brevetele cu Nokia (furnizorul finlandez de echipamente, și nu HMD Global, care deține marca de smartphone Nokia). Nokia i-a acuzat și pe Vivo de încălcarea brevetelor legate de conexiunile WLAN în smartphone-urile sale.

Instanțele germane au decis în favoarea Nokia și, în consecință, Vivo a fost nevoită să-și retragă produsele din țară. Ca și în cazul Oppo, cei de la Vivo au anunțat că intenționează să rămână activi în Germania pe termen lung și, prin urmare, lucrează la un acord cu Nokia.

Nu avem alte detalii privind acest caz deocamdată.