Săptămâna trecută au apărut zvonuri privind o colaborare Apple – Hyundai pentru mașina electrică autonomă pregătită de Tim Cook. Apoi Hyundai a scos referința din comunicările sale oficiale. Însă imediat a apărut alt zvon: Apple va colabora cu Kia. Ei bine, și această variată pică, deocamdată, la nivelul declarațiilor oficiale.
Update: povestea continuă, discuțiile cu Nissan au eșuat.

apple car mistery

Deși inițial tocmai Hyundai a menționat Apple ca un potențial partener într-un comunicat oficial, compania coreeană a fost nevoită să nege informația. “Hyundai nu este în negocieri cu Apple pentru dezvoltarea unei mașini”, au precizat oficialii companiei, conform ZDNet.

Apoi și Kia a fost obligată să facă o declarație similară.

Versiunea oficială este acum că producătorul coreean (Hyundai și Kia fac parte din același grup) a avut negocieri cu mai multe entități pentru parteneriate, dar nicio negociere nu a dat roade deocamdată.

Astfel, după ce au fost obligați să facă declarații oficiale, Hyundai a pierdut circa 3 miliarde de dolari din evaluarea pe Bursă. Kia pe de altă parte, care crescuse precum Făt Frumos pe baza zvonurilor, a pierdut acum 15% din valoare, o scădere de 5,5 miliarde de dolari, conform Reuters.

De obicei, Apple nu comentează în avans privind produsele lansate. Niciun partener Apple nu are voie să anunțe că va produce componente sau că va asambla produse înainte de evenimentul oficial. Pe de altă parte, aceste informații tot scapă în presă prin diverse surse.

Ceea ce este clar acum, este faptul că Apple pregătește o mașină electrică și autonomă. Au făcut angajări din industria auto și au cumpărat tehnologii de navigație auto. Cel mai recent zvon spunea că Apple și Hyundai sunt aproape de semnarea unui acord pe 17 februarie. Este posibil să vedem acest acord semnat, dar nu cred că vom afla detaliile foarte curând. Mai degrabă va trece mult timp până să mai apară informații desre mașina Apple. Planul este să înceapă producția din 2024. Însă articolele vor continua pe surse și vom vedea probabil tot mai multe detalii tehnice, exact ca înaintea lansărilor iPhone.