Microsoft a lansat oficial VR Kit, ochelari pentru realitatea virtuală inspirați de proiectul Google Cardboard. Au în spate aceeași idee, pui terminalul smartphone înăuntru și ai acces la aplicații care îți permit să accesezi realitatea virtuală. Doar că vorbim de smartphone-urile Windows Phone sau Windows 10 Mobile, iar dezvoltatorii trebuie să lucreze acum la aplicații.

microsoft-vr-kit

În cazul Google ochelarii VR merg doar cu terminale Android, iar Samsung au făcut Gear VR astfel încât să funcționeze doar cu Galaxy S6, S6 Edge, Note 5 sau Edge 6 Plus. La ora asta doar proiectul HTC Vive are un potențial adevărat pentru industria de jocuri video, dar poți experimenta și cu celelalte, măcar să vezi dacă îți place conceptul.

VR Kit este la fel de ieftin ca și Cardboard, așa că dezvoltatorii software nu trebuie să investească într-un device. De asemenea, este foarte posibil ca un alt producător să realizeze ochelari pentru realitatea virtuală adaptat la anumite terminale Windows Phone, cum a făcut Samsung pentru seria Galaxy.

Microsoft urmează să anunțe noi terminale smartphone din seria Lumia pe 6 octombrie, abia aștept să văd care sunt noutățile anul acesta. Dacă se cofirmă zvonurile, sunt două terminale noi care vor atrage toate privirile. De asemenea, se pare că pe 17 octombrie va fi un hackathon pentru realizarea de aplicații VR dedicate noului VR Kit. Vă țin la curent zilele următoare.

 

Via