Camera foto Google Pixel 2 a primit 98 de puncte în testele DXOmark, depășind astfel Samsung Galaxy Note 8 și iPhone 8.
pixel 2 camera foto

Abia lansat aseară, Google Pixel 2 are aceeași cameră foto cu Pixel 2 XL, cei de la Google a explicat oficial că “telefonul mai mare nu este mai bun”, ambele sunt la fel.

Camera are un senzor de 12 megapixeli, cu pixeli mari, dar Google a ignorat trendul cu dual-camera. Cel puțin anul acesta merg pe o singură cameră foto, dar care pare să fie mai bine gândită decât cea oferită de principalii rivali. Acum o săptămână iPhone 8 Plus era pe primul loc în topul DXOMark cu cea mai bună cameră pe un smartphone. Apoi, acum două zile, Note 8 a egalat scorul iPhone 8 Plus, 94 de puncte. Iată că dominația lor a fost foarte scurtă, iar Pixel reușește să domine clasamentul pentru încă un an. Dacă suntem convinși că testele DXOMark sunt pe bune și contează.

Eu personal sunt curios ce vor face DXOMark după ce se ating maximum de 100 de puncte. Renunță la proiect? Parcă prea rapid a fost. Trec la 150 de punchte? Ar trebui să regândească tot sistemul. Bun, trecând mai departe, DXOMark spune că telefonul a făcut fotografii de o calitate extraordinară, că video este impecabil, că nu există lag, autofocusul este ultra-rapid, iar procesarea inteligentă a imaginilor reprezintă un mare avantaj. Stabilizarea joacă un rol esențial.

Aprecierea fotografiilor paote fi subiectivă deseori. Uitând-mă doar la sample-urile comparate Pixel 2 / Note 8 / i8Plus, mie tot alea cu iPhone îmi plac mai tare. Oricum, abia aștept să testez telefonul. Trebuie să ținem cont și de faptul că la fel se întâmplă și cu testele benchmark. Scorurile sunt apropiate, chiar dacă un telefon este pe primul lor, el va fi depășit ulterior, iar diferența dintre primele modele este mică, chiar dacă scorurile diferă. Așa că toate informațiile astea trebuie luate doar ca nivel informativ, nu ca factor de decizie.

Via Techcrunch