Google Pixel 2 a fost lansat oficial. Mai multe detalii sunt în articolul în care am urmărit live evenimentul Google. Aici pun detaliile esențiale.

Citește și despre Google Pixel 2 XL.

Detalii tehnice

Specificatie / ModelGoogle Pixel 2
Display:5 inch , Full HD, 16:9
Procesor:Qualcomm Snapdragon 835
RAM:4 GB
GPU:Adreno 540
Stocare:64 / 128 GB
Card memorie: Nu
Camera foto:12.2 megapixeli, f/1.8
Camera selfie:8 megapixeli, f/2.4
Baterie:2.700 mAh
Preț:649 / 749 dolari în US

Vorbesc aici doar despre Google Pixel 2, cel de 5 inch, modelul compact. Ecranul este însă Full HD, pentru că la dimensiunea asta este mai bine, nu vedeți diferențe și bateria ține mai mult. Pixel 2 arată aproximativ la fel cu Google Pixel, modelul compact de anul anterior.

Telefonul este rezistent la apă, praf, IP68. Telefonul nu mai are mufă de căști 3.5 mm jack, se pot conecta la adaptorul pe mufa de USB 3.1, sau folosiți căști wireless. Include însă tehnologie wireless Bluetooth 5.0.

Momentul de maximă distracție a fost când au anunțat noile culori pentru telefoane: “Just black, Kinda blue și Clearly white”. Are și funcția de display Always On pentru a vedea notificările. Evident, cei de la Google insistă cu Asistentul digital și cu multe funcții.

Google Pixel 2 vine cu Android 8.0 Oreo. Se confirmă și Sense Edge, adică au senzori pe marginea telefonului și se poate controla. “Active Edge” este numele oficial pentru interfața prin gesturile realizate pe lateral. Este ca la HTC U11, apeși o dată face ceva, de două ori, apăsare lungă sau scurtă și așa mai departe. Nu este chiar perfect, dar este un nou mod de a interacționa. Sper că se poate personaliza ca la HTC.

Pixel 2 are o cameră foto de 12 megapixeli cu f/1.8 și face iar serii de poze pe care le combină pentru cea mai bună calitate, fără să aștepți tu. Noul autofocus și stabilizarea optică permite realizarea de imagini foarte clare. Include și modul portret despre care vorbeau cei de la Apple.

Cei de la Google au glumit pe tema Ultra Pixel, zvonul recent care pare că nu se confirmă. Au lăsat pe un calendar special o ședință secretă “despre Ultra Pixel”. Acum toți spun că știau dinainte că este vorba de un zvon fals, dar toți l-au preluat ca atare. Eu încă cred că Google ar putea face acel model. Doar pentru a concura mai bine cu Apple, se pare că i-au concurat foarte tare anul ăsta.

Prețul Google Pixel 2 începe de la 649 dolari, pentru versiunea de 64GB.