Analiștii spun că Sony va lansa probabil un PlayStation 5 Pro până la sfârșitul acestui an, conform CNBC. Da, știu că acest zvon a mai circulat și în 2022, dar nu s-a adeverit. Există și posibilitatea unei lansări în 2025.

ps 5 pro

PlayStation 5 Pro este necesar

„Se pare că există un consens larg în industria jocurilor că Sony pregătește într-adevăr o lansare a unui PS5 Pro în a doua jumătate a anului 2024”, a declarat Serkan Toto, CEO al companiei de consultanță pentru jocuri Kantan Games, cu sediul în Tokyo. „Și Sony va dori să se asigure că are pregătită o piesă hardware interesantă atunci când va ajunge GTA VI în 2025, o lansare care va fi un șoc pentru întreaga industrie a jocurilor”, a explicat el.

Insider Gaming a raportat exclusiv în martie 2023 că PlayStation se pregătea să lanseze un PlayStation 5 Pro. Articolul a fost apoi urmat de zvonurile Key to Gaming cu privire la detaliile specificațiilor. Deocamdată sunt toate speculații în continuare.

Potrivit unor surse, PlayStation 5 Pro este cunoscut ca Project Trinity pe plan intern și este programat să fie lansat mai târziu în acest an. Cu toate acestea, ședința de prezentare a rezultatelor Sony a dezvăluit că compania nu are nicio franciză majoră existentă pentru PlayStation 5 până în aprilie 2025. Ceea ce ar putea fi un indicator că lansarea PlayStation 5 Pro ar putea fi amânată. La urma urmei, o lansare alături de GTA 6 în vacanța din 2025, alături de un joc major, cum ar fi Death Stranding 2, ar putea fi un factor major pentru cei care achiziționează o nouă consolă.

Sony a lansat anul trecut doar un PS5 ușor îmbunătățit. Apoi au prezentat și o consolă portabilă numită PlayStation Portal. Dar PS5 Pro ar fi probabil un upgrade mult mai mare.

Chiar dacă așteptările de la o nouă consolă cresc, Sony se confruntă cu altă o mare problemă. Marjele de profit ale afacerii sale cheie de jocuri video sunt aproape de minimele deceniului.