Procesorul Qualcomm Snapdragon 865 Plus a fost lansat oficial, iar producătorul promite o putere cu 10% mai mare decât varianta anterioară. Compania americană spune că primele telefoane cu acest procesor vor fi lansate în trimestrul al treilea (iulie-septembrie).

Snapdragon 865 Plus

Imagine: Qualcomm

Detalii tehnice Qualcomm Snapdragon 865 Plus

Compania americană spune că până la ora actuală sunt peste 140 de modele de telefoane dotate cu versiunea anterioară, Snapdragon 865. Noua variantă, cu putere de procesare crescută, este dedicată pasionaților de gaming, iar Qualcomm a inclus produsul în Snapdragon Elite Gaming. Include tehnologie 5G și procesare AI avansată. Suportă de asemenea camere foto mai avansate și tehnologii video de ultimă generație. Modem-ul Qualcomm Snapdragon X55 5G Modem-RF permite conexiuni de generația a cincea peste tot în lume. Iar Qualcomm AI Engine asigură performanțe în jocuri, multimedia, audio și gestionarea bateriei.

Este primul procesor care permite actualizarea driverelor video pentru GPU pe măsură ce apar tehnologii noi. Se pot reda jocuri video la 144fps, tehologie True 10-bit HDR pentru jocuri la calitate video maximă. Procesorul are nucleul principal de putere Kryo 585 CPU Prime atinge 3.1 GHz, cu 10% peste varianta anterioară. Acceleratorul grafic este Adreno 650 GPU are și el putere cu 10% mai mare. Modem-ul Qualcomm FastConnect 6900 asigură conectivitate pe rețele WiFi 6 care pot atinge 3.6 Gbps, experiență esențială pentru gamingul de mare putere.

Cum Samsung nu a anunțat vreun nou Exynos, eu sper ca Note 20 să vină cu acest procesor. Din păcate însă, Samsung nu este menționat aici, avem confirmări oficiale doar pentru RoG Phone 3 și Lenovo Legion phone.

Comunicatul Qualcomm confirmă lansarea Asus ROG Phone 3. “ASUS este încântat să ofere din nou utilizatorilor cea mai bună experiență de jocuri mobile cu următoarea generație ROG Phone 3, care va fi motorizată de noua platformă mobilă Snapdragon 865 Plus”, a declarat Bryan Chang, directorul general al diviziei de smartphone-uri ASUS. „Specificațiile complete pentru telefonul ROG 3 vor fi anunțate în săptămânile următoare, dar adăugarea Snapdragon 865 Plus asigură că performanța generală va face încă un salt înainte”, a adăugat el.

A fost de asemenea confirmat oficial Lenovo Legion Gaming Phone. „Inovarea în tehnologii mai inteligente, mai rapide, pentru o performanță mai mare și un joc mai imersiv a fost întotdeauna un semn distinctiv al Lenovo Legion”, a declarat Jerry Tsao, vicepreședinte pentru piețele emergente Lenovo. „La trei ani de la lansarea portofoliului de PC Lenovo Legion, aducem valorile de bază ale vitezei și performanțelor puternice ale sub-brandului nostru de jocuri 5G – unde Lenovo Legion va fi printre primii care vor oferi noul Snapdragon 865 În plus, în familia noastră extinsă de dispozitive de jocuri în acest an. Lenovo are o lungă istorie de co-inginerie experiențe uimitoare pentru consumatori cu Qualcomm Technologies și nu putem aștepta să le împărtășim cu fanii mai curând”, a spus el.

Mai multe găsiți pe site-ul oficial Qualcomm.
Via: The Verge