Asus ROG Phone 3 va fi lansat oficial în cadrul evenimentului ROG Game Changer, pe 22 iulie. Sper să primesc invitație și să vă scriu direct de-acolo. Mă știți, sunt un fan Republic of Gamers, mi-a plăcut primul concept ROG Phone și anul trecut aproape că mi-am cumpărat ROG Phone 2. Am renunțat doar din cauză că am casa plină de telefoane, deci o nevoie reală pentru unul nou nu exista 🙂

Anul trecut, Asus Zenfone 6 a fost telefonul meu principal timp de luni de zile. Și am trecut la Zenfone venind de pe un Samsung Galaxy Note 9, cu toate astea, bateria mai mare și camera foto mai bună m-au făcut să rămân la Zenfone. Iar ca idee, ROG Phone are bateria și mai mare, iar camerele foto similare, deci sigur ar fi fost foarte bun. Evident, am acum așteptări mari de la ROG Phone III.

Ce știm despre ROG Phone 3

Modelul cu nume de cod Asus I003DD considerat ROG Phone III a apărut pe GeekBench. Se speculează că ar avea procesor Snapdragon 865+, de aceea nu este încă lansat oficial. Smartphone-ul Asus a primit deja certificare WiFi 6. Modulul WiFi este Qualcomm QCA6390. Din scorurile înregistrate se mai observă că are 8GB de RAM. A fost deja și certificat TENAA, autoritatea chineză pentru telefoane mobile.

Având în vedere edițiile anterioare, mă aștept să dea clasă tuturor cu un ecran având rata de refresh peste 120Hz. ROG Phone a fost primul smartphone din industrie care a adus rate de refresh mari de la prima sa apariție acum doi ani. Atunci a adus 90Hz, iar anul trecut a avut 120Hz, înaintea tuturor. Samsung abia anul acesta a adus 120Hz. De aceea, eu mă aștept ca ROG Phone 3 să aibă minim 144Hz. Dar nu cred că depășește rezoluția FullHD+. Adică nu are nevoie și la rezoluții mari nu merge nici refresh mare.

Procesorul va fi sigur modificat și va avea cea mai înaltă frecvență dintre terminalele de gaming. Așa a fost de la prima ediție. Sistemele lor de răcire speciale le permit să ridice frecvența și s-ar putea să sară de 3.0GHz. Mă aștept la o variantă de bază cu 8GB de RAM, dar și la edițiile premium, care au 12 sau 16GB. Stocare de bază de 128GB, dar și ediții premium cu 256 sau 512GB. Practic, investești o sumă mai mare acum, dar ai un telefon de top pentru mult timp.

Anul trecut a fost o baterie de 6.000 mAh, sper să fie cel puțin la fel de mare. Probabil mai mult de-atât devine chiar o tabletă. Încărcarea rapidă este cu 30W, deși s-ar putea mai bine. Unii zic că stocarea va fi UFS3.0, dar ăsta e standardul din 2019 și cred că vor pune UFS 3.1. Se spune că modulul foto rămâne la fel, cu o cameră principală de mare rezoluție, 64 megapixeli, plus camera ultra-wide de 13 megapixeli. Camera de selfie este și ea de 13 megapixeli.

Mă aștept să păstreze sistemul de conectare la accesoriile externe – cooler, baterie puternică, ecran suplimentar și toate celelalte. De asemenea, cred că va avea mufă de 3.5 mm jack. Sunt curios dacă Asus va face oferte speciale împreună cu producătorii de jocuri, să aibă diverse cadouri pentru pasionații de gaming care îl cumpără. Genul ăsta de oferte au avut succes pentru Samsung sau Honor în trecut.

Via: XDA-Developers