Samsung a prezentat ieri noutățile sale pentru un ”normal mai bun” la CES 2021: în special electrocasnice, roboți, televizoare și altele. Compania sud-coreeană a continuat eforturile pentru sustenabilitate și a anunțat programul Galaxy Upcycling pentru locuințe și extinderea procesului de împachetare ecologică pentru televizoare în 2021.


Samsung @ CES 2021

Noutățile Samsung, pe scurt

Pe măsură oamenii au petrecut mai mult timp în locuințe anul trecut, tehnologia s-a adaptat la noile cerințe. Deoarece consumatorii au devenit dependenți de tehnologie, astfel că au înțeles cum interconectarea lor le poate face viețile mai ușoare. Televizoarele au fost esențiale pentru divertisment și uneori pentru fitness. Chromebook-urile au devenit unelte de învățare esențiale. Frigiderele inteligente au ajutat la cumpărăturile de la distanță și la pregătirea meselor. Smartphone-urile au fost indispensabile.

  1. Samsung Bespoke 4-Door Flex: Cea mai nouă versiune a combinei frigorifice Bespoke dispune de panouri interschimbabile care vin la pachet cu o serie de culori și materiale care permit personalizarea. Modelul cu 4 uși include și noul spațiu de depozitare pentru băuturi (Beverage Center), care oferă acces rapid la un dozator de apă și la un recipient cu apă care se umple automat. Modelul de Bespoke cu 4 uși mai vine echipat cu un aparat de gheață dual (Dual Ice Maker) care creează cuburi de gheață obișnuite, dar și bucăți de gheață mai mici, pentru a se plia pe tipurile diferite de băuturi reci.
  2. Micro LED de 110 inch: Acest nou ecran utilizează LED-uri auto-emisive anorganice, activate invididual și cu dimensiuni micrometrice, producând culori proprii, contrast infinit și luminozitate uimitor de realiste, cu un design subțire și display Infinity Screen cu o ramă aproape inexistentă, care permite integrarea naturală în orice spațiu. Rezultatul este o experiență de vizualizare imersivă și o calitate a imaginii incredibilă. Micro LED de 110 inch mai dispune de “4Vue” (Quad View), o opțiune de vizualizare în 4 cadre — pentru ca utilizatorii să poată urmări mai multe sporturi simultan sau pentru a face streaming cu un tutorial în timp ce joacă un joc. De asemenea, pentru clienții din SUA, peste 160 de canale sunt disponibile gratuit prin intermediul Samsung TV Plus. Micro LED va fi disponibil la nivel global la începutul primăverii.
  3. Lifestyle TV: Linia de televizoare lifestyle Samsung include modelele The Serif, The Frame, The Sero și The Terrace — un televizor 4K QLED pentru exterior — precum și The Premiere, un proiector laser 4K care oferă o experiență cinematică.
  4. SmartThings Cooking: Un nou serviciu din cadrul Samsung SmartThings care este creat pentru a oferi o călătorie culinară specială. Un planificator de mese automat amplificat de Whisk’s Food AI recomandă mesele pentru întreaga săptămână, face listele de shopping cu ingredientele de care ai nevoie și se conectează la retailerii de alimente pentru shopping rapid, din opțiunea Family Hub pentru combine frigorifice de pe smartphone. Instrucțiunile de rețete pot fi trimise direct către electrocasnicele de gătit Samsung pentru a evita complicațiile și greșelile.
  5. Samsung Health Smart Trainer pe televizoarele Samsung 2021: Samsung Health transformă cu ușurință locuința într-o sală de antrenament, iar noua funcție Smart Trainer monitorizează și analizează postura în timp real, asemeni unui instructor personal. În timpul și la finalul sesiunilor de exerciții, Smart Trainer oferă feedback pentru formă, te ajută să reții numărul de repetări și estimează caloriile arse. Prin antrenamentele video interactive asistate de controlul vocal al Bixby, Samsung Health Smart Trainer amplifică și personalizează experiența unui antrenament.

AI și roboții sunt aduși în locuințe

Samsung are un istoric lung de inovație în domeniul inteligenței artificiale și roboticii, folosind cele șapte centre globale de cercetare în AI pentru a dezvolta noi tehnologii. Aducând AI în produsele sale, Samsung creează noi experiențe în locuință – de la mașini de spălat rufe care optimizează volumul de apă utilizat și cilcurile de spălare până la televizoare cu procesoare Quantum AI care pot face upscaling de la conținut HD la rezoluții de 8K.

Principalele tehnologii menționate în conferința de presă Samsung sunt:

  • JetBot 90 AI+: Acest aspirator care va fi disponibil în SUA în prima jumătate a acestui an folosește tehnologii de recunoaștere a obiectelor pentru a identifica și clasifica obiectele, pentru ca apoi să adapteze culoarele pentru curățenie. Senzorii LiDAR și 3D îi permit lui JetBot 90 AI+ să evite cablurile și obiectele mici și în același timp să curețe colțurile greu accesibile ale locuinței. Aspiratorul dispune și de o cameră integrată cu aplicația SmartThings pentru a facilita monitorizarea dispozitivului.
  • Samsung Bot Care: cel mai nou concept al liniei de robotică a companiei, Samsung Bot Care este creat pentru a folosi AI pentru a recunoaște și răspunde la comportamentul utilizatorului. Acesta va fi capabil să se comporte ca un asistent-robot și ca un companion și să ajute cu task-uri din viața de zi cu zi. De asemenea, va învăța programul și obiceiurile utilizatorului și trimite remindere pentru a gestiona zilele aglomerate.
  • Samsung Bot Handy: De asemenea în faza de dezvoltare, Samsung Bot Handy se bazează pe AI pentru a recunoaște și ridica obiecte de diferite mărimi, forme și greutăți, devenind asftel o extensie a utilizatorului și ajutându-l cu treburile casnice. Samsung Bot Handy va putea identifica compoziția obiectelor, folosind astfel un nivel potrivit de forță pentru a apuca și muta obiectele din casă, ajutând astfel la curățenie sau la sortarea vaselor murdare.

De asemenea, Samsung dezvoltă alte tehnologii tangibile Ai pentru viața de zi cu zi. Samsung continuă să construiască Samsung Bot Retail, care va ghida utilizatorii în afara lucințelor, în unitățile de retail, precum și GEMS, exoscheletul medical Samsungcare ajută la mobilitate. Aceste inovații roboților și dispozitivelor robotice să coexiste cu oamenii, îmbunătățindu-le viețile și adaptându-se la o varietate de stiluri de viață.

Tehnologie pentru un viitor mai bun

Samsung a încheiat conferința de presă CES 2021 dezvăluind detalii despre viziunea brandului asupra felului în care tehnologia poate duce la progres și să creeze un viitor mai bun. Samsung consideră că nu există o soluție unitară; un viitor sustenabil necesită investiții pe un spectru larg de domenii. De aceea, Samsung se concentrează pe trei direcții-cheie care pot beneficia în mod special de pe urma inovației tehnologice: sustenabilitate, educație și accesibilitate.

Ca parte din angajamentul Samsung de a construi o economie circulară, compania dezvoltă programe și soluții de împachetare care promovează un ciclu de viață sustenabil al produselor, de la început până la final:

  • Galaxy Upcycling at Home: în cadrul evenimentului, Samsung a anunțat o actualizare a programului său Galaxy Upcycling, sub denumirea de Galaxy Upcycling at Home. Noul program reinventează ciclul de viață al unui telefon Galaxy de generație mai veche și le oferă utilizatorilor opțiuni cu privire la modul în care ar putea să își reconfigureze dispozitivul pentru a crea o varietate de instrumente IoT convenabile.
  • TV Eco Packaging: În plus, Samsung a anunțat că ambalajul său ecologic se va extinde și către QLED, UHD TV, monitor și produse audio în 2021. Ca parte al angajament continuu față de zona ecologică, Samsung creează produse și soluții sustenabile. De exemplu, noua telecomandă Solar Cell de la Samsung – realizată parțial cu plastic reciclat – poate fi încărcată prin iluminare solară sau interioară, reducând utilizarea bateriilor.

Fiindcă generațiile viitoare vor juca un rol critic în construirea unui viitor sustenabil, Samsung a acordat prioritate educației tehnologice prin Samsung Solve for Tomorrow, care încurajează tinerii să folosească în mod creativ tehnologia pentru a rezolva provocările comunității, dar și prin Samsung Innovation Campus, care ajută studenții să dezvolte tehnici și abilități propii pentru viitoarele locuri de muncă

Samsung a evidențiat, de asemenea, în cadrul evenimentului, modul în care își va face produsele și mai incluzive și mai accesibile tuturor. Aplicația SeeColors este concepută pentru a-i ajuta pe cei cu deficiență de vedere, care nu pot identifica anumite culori (CVD) să regleze setările televizoarelor QLED 2021 pentru o experiență de vizionare mai bună, iar funcția Sign Language Zoom de pe televizoare va asigura o mai bună înțelegere și vizionare a conținutului, cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație.

Înțelegând cât de dificil poate fi să găsim un echilibru între viețile noastre digitale și cele analogice, Samsung a prezentat caracteristica Digital Wellbeing, concepută pentru a ajuta oamenii să preia controlul și să-și gestioneze timpul virtual – astfel încât utilizatorii să poată folosi tehnologia pentru a-și îmbunătăți viața.