Samsung și Oculus Rift, care au făcut împreună ochelarii Gear VR, au anunțat că s-a depășit cifra de 1 milion de utilizatori în ultima lună. Dacă țineți minte, s-au oferit ochelari Gear VR gratuit pentru cumpărătorii Samsung S7.

Gear VR - Samsung Galaxy S7 Edge (3)

Privind din acest context, mi se pare cifra extrem de mică, adică s-au vândut zeci de milioane de telefoane Galaxy S7 și sunt doar 1 milion de utilizatori Gear VR…

Update : s-au dat doar la precomenzi, greșeala mea.

ads

Pe de altă parte, este o cifră exagerată, pentru că și eu și copiii am folosit Gear VR și am testat câteva jocuri și aplicații și cu asta basta. Ochelarii VR au rămas într-o cutie unde prind praf. Prima impresie este *WOW* foarte tare, apoi uiți de el și îți vezi de treabă și de jocurile tale favorite. Nici n-am auzit să fie lumea încântată de vreo nouă aplicație, nici n-am auzit de vreun film special pentru VR…

Cei de la Oculus au anunțat azi că acum sunt mult mai multe jocuri video disponibile și că sunt tot mai mulți dezvoltatori de aplicații și jocuri interesați de această platformă. Sigur, cu cât sunt mai mulți utilizatori, cu atât crește interesul dezvoltatorilor. Dar de-asta și cred că cifrele sunt un pic exagerate. Există 250 de aplicații VR la ora actuală care merg pe Gear VR.

Evident, au anunțat și disponibilitatea unor noi filme și documentare realizate pentru Gear VR. Engadget notează filmul 6×9 care reproduce experiența din închisoarea de maximă securitate, la izolare. De asemenea sunt filme din Africa, Mongolia, Borneo și alte zone izolate. Sunt multe aplicații și filme în pregătire. Așa că este posibil ca tehnologia VR să devină mai atractivă în timp.

Pe de altă parte, multă lume crede că VR este noul 3D și că, după o perioadă de hype, nu vom mai auzi de acestă tehnologie. Sau va rămâne o nișă pentru jocuri video și alte activități de divertisment. Rămâne de văzut.