Sony Xperia Z6 s-ar putea lansa mai târziu în cursul acestui an, pentru că Xperia Z5 abia s-a lansat în septembrie 2015. Oricum, încă stă bine în comparație cu rivalii săi, deși este primul an în care nu vă pot spune cât de bun este, fiind singurul terminal de top care nu a ajuns la review. 

xperia-z6

Zvonurile despre Xperia Z6 sunt numeroase, dar lansarea s-ar putea să nu fie la Mobile World Congress 2016. Oricum, mai sunt câteva zile și vom vedea oficial. O să merg la conferința oficială Sony de la Barcelona, vă țin la curent.

Nu trebuie uitat că Sony a lansat Xperia Z5 la scurt timp după Z4, iar îmbunătățirile au fost spectaculoase. De aceea, eu nu exclud o nouă lasare la Barcelona. Totuși, japonezii ar putea merge pe varianta „safe” de a lansa un model mai ieftin acum, iar terminalul de top să fie prezentat mai târziu, pe parcursul anului. Mai multe publicații au anunțat însă că Sony rămâne în 2016 pe modelul cu doar două terminale flagship, tind să cred că vor păstra Z6 Compact, modelul care a făcut istorie. Eu încă folosesc Z1 Compact și rămâne un terminal excelent.

ads

Primul zvon despre Xperia Z6 a fost că va avea noul procesor Qualcomm Snapdragon 820. Alt zvon a fost că Xperia Z6 va avea un design relativ diferit. Asta e bine, am văzut deja că LG G5 va avea design diferit. La fel și noul HTC M10. Poate că nu atât de diferit pe cât credem noi, urmează să vedem. Alt zvon spune că Z6 va avea carcasa din metal, după ce ani de zile au avut spatele de sticlă care se spărgea ușor, mulți utilizatori fiind nemulțumiți.

Pe de altă parte, se pare că unii au dat zvonul că Sony renunță la Z6 Tablet.  Este o zonă ciudată, unde Sony a reușit să facă un produs bun, dar piața totală este în scădere, vânzările merg slab, iar tableta Sony este scumpă. Oamenii vor acum produse ieftine care să fie bune, tot mai puțini caută chestii scumpe.

În orice caz, vă țin la curent. Dacă Sony Xperia Z6 va fi lansat la Barcelona, aflați pe blog 🙂