Google lucrează deja la următoarea versiune a platformei mobile, Android 9.0 sau Android P, încă nu avem numele oficial. Ar putea fi Pistachio Ice Cream, Pancake, Popcicle sau Pudding, Peanutbutter și alte dulciuri de o să ne săturăm de ele. Noutatea platformei, pe lângă optimizările obișnuite, va fi că va suporta noile ecrane copiate după iPhone X, cu moț frontal. Mare prostie, dar pe care o adoptă și concurenții iPhone rapid.

Sursa foto: DroidHolic

Pînă la ora actulă se pare că Huawei P20 va avea ecran cu moț de iPhone X, iar cei de la Lenovo ar face un Moto X5 similar. Sigur, vor fi și foarte multe telefoane chinezești cu astfel de ecran.

Ceea ce sper eu este să nu vedem pe telefoanele Samsung, pe modelele noi LG sau HTC, nici pe Xperia. Restul lumii, poate să copieze cât vrea. Pariez pe un model Allview care va avea ecran cu moț, pentru că, evident, asta vrea publicul.

ads

Numele Android nu poate ieși din tradiție, deci trebuie să fie un desert care să înceapă cu P, după Android 8.0 Oreo. Oamenii zic că Pistachio Ice Cream este numele intern, că ar putea crea confuzii cu Ice Cream Sandwich, care era Android 4.0. Dar eu zic că este bun numele, continuă aceeași idee, nu cred că va face nimeni confuzii cu o ediție de acum cinci ani.

De asemenea, știm sigur că Google va organiza evenimentul său anual la care prezintă sistemul de operare, Google I/O pe 8 mai 2018. Atunci va prezenta dezvoltatorilor parteneri noul sistem de operare și funcțiile sale. Ca de obicei, primele telefoane cu Android 9.0 P vor fi lansate abia prin septembrie. Ori Google va lansa Pixel 3, ori LG vor face primul model cu Android 9.0, ori cine știe ce companie chineză va rupe tradiția. Dar nu vor fi modele Android 9.0 înainte de luna septembrie. Mai degrabă spre octombrie.

Alte zvonuri nu prea sunt legate de noul Android, doar că va facilita realizarea de telefoane cu moț. Probabil vom vedea aceleași anunțuri ca în fiecare an – crește viteza de procesare, scade consumul de energie și sunt eliminate bug-urile. Asta pînă când apar noile terminale și vedem în realitate cum va fi noua platformă. Deocamdată puteți obține efectul de moț pe orice telefon cu Android din Google Play. Aplicația este gratuită, vă puteți speria prietenii cu ea.

Sursa: Bloomberg , via Pocket Lint