Asus RoG Phone, smartphone de gaming care concurează Razer Phone sau Black Shark, a fost lansat astăzi la Computex 2018 Taiwan. Filmul oficial prezentat de Asus este prea bun să nu îl încarc și aici.


Este un smartphone gândit să reprezinte vârful de gamă al tehnologiilor de gaming, respectând astfel brandul Republic of Gamers (RoG). Este adevăvat că va fi probabil foarte scump, dar probabil că va merita banii dacă sunteți pasionați de jocuri video.

Asus RoG Phone are un display de 6 inch cu rezoluție FullHD+ (2160×1080 pixeli), cu o rată de refresh de 90Hz. Este un panel OLED și se pare că va oferi imagini de o calitate foarte bună, fără probleme. Are tehnologie video HDR și suportă o gamă largă de nuanțe de culori.

Procesorul este Qualcom Snapdragon 845 tactat la 2,96GHz, GPU-ul Adreno 630, un sistem de răcire cu aburi și două variante de stocare: 128GB sau 512GB pentru varianta de top. Dispozitivul are 8GB de RAM intern, pentru a reda fluent orice joc video. Bateria este de 4.000 mAh și probabil va avea o autonomie decentă atunci când nu jucați efectiv. Are tehnologie WiFI ac și ad (cea cu 7Gbps), are Bluetooth 5.0 și păstrează și mufa de căști 3.5 mm jack.

Terminalul mai are două boxe frontale stereo, precum și tehnologie audio premium pentru căști (DTS Headphone:X 7.1-channel virtual surround sound). Pe link-ul The Verge de mai jos găsiți și un gamepad pentru telefon, sper să fie făcut chiar de Asus și să meargă fără probleme. Abia aștept să bag un PUBG pe el.

Asus a realizat un mod de gaming special pentru acest telefon, este denumit oficial X Mode, practic se închid aplicațiile din background, se eliberează memorie și se optimizează conținutul rulat pe ecran. Pentru modul de gaming au realizat și un alt accesoriu, AeroActive Cooler, evident pentru răcirea terminalului. Asus preia și ideea HTC cu senzorii pe lateralul telefonului, astfel că puteți strânge terminalul pentru a activa modul de gaming. Se spune că puteți personaliza de asemenea gesturile.

TwinView Dock este un accesoriu care adaugă un ecran și o baterie externă de 6.000 de mAh, adică transformă dispozitivul într-o adevărată consolă de jocuri video. Există în plus și un dock pentru monitor / tastatură / mouse, care transformă telefonul într-o adevărată consolă de jocuri video pe birou.

Oficialii Asus spun că se va vinde în trimestrul trei al acestui an, când vom afla și prețurile.

Via: The Verge