La scurt timp după ce a apărut pe surse Zenfone 5 Max, iese la iveală și noul model Asus Zenfone 5, modelul principal care va fi lansat la Mobile World Congress (MWC) 2018. Modelul are câteva detalii interesante, dar și câteva probleme observate de cei care au dat știrea.

Imaginea completă este la finalul acestui text.

Întâi, păstrează linia de design generală Zenfone, cu mici modificări, dar are ecranul cu margini relativ subțiri, are cameră duală pe spate, senzor de amprentă bine localizat pe spate. Din ce știm modelele de top vor avea procesor Qualcomm Snapdragon, iar cu siguranță nu va duce lipsă de RAM sau de stocare internă. Pe de altă parte, cei de la Android Police notează că telefonul pare să aibă microUSB în loc de USB Type-C, ceea ce ar putea fi o greșeală strategică pentru un flagship.

Asus accelerează lansarea Zenfone 5, după ce anul trecut au avut probleme cu lansarea noilor modele. Zenfone 4 a fost lansat pe finalul anului 2017 și la mine abia acum a ajuns la teste, o să vă scriu zilele astea. Cu toate acestea, este un model bun și în funcție de evoluția prețului vă spun dacă merită cumpărat acum. Probabil se va și ieftini după lansarea Zenfone 5, iar evenimentul pare să fie programat pentru Barcelona, pe 26 februarie. O să fiu acolo să vă povestesc.

Sursele spun că unul dintre modelele Zenfone 5 va avea procesor Snapdragon 626, iar altul va avea Snapdragon 430. Eu încă sper ca modelul de top să aibă versiune mai bună de procesor, dar rămâne să vedem. Ecranul pare să fie acum pe formatul 18:9 extrem de popular acum, telefonul are mufă de căști 3.5 mm jack, iar noua generație Zenfone 5 ar trebui să vină cu Android 8.0 Oreo. Pe de altă parte, mufa USB nu deranjează atâta timp cât nu ai filmări lungi de transferat, totul va fi ok. De fapt, la filmări lungi merge greu și cu USB 3.0. Dar asta este altă poveste.

Uite și schema cu toate elementele de design, conform WinFuture.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!