Dacă zilele trecute scriam despre Sailfish, acum vine rândul HTC Nexus Marlin să iasă la lumină. Tot cei de la Android Police au dezvăluit ambele modele.

htc-phone-concept-android-635x357-compressor

HTC Nexus Marlin are ecranul de 5.5 inch, față de Sailfish care are display cu diagonala de 5 inch.
Informațiile sunt date pe surse, sunt realiste și cred că vor fi regăsite la lansarea oficială. Nimic nu este spectaculos, este un model „safe” cu care HTC speră să își relanseze situația financiară dificilă. Un HTC 10 adaptat pentru Google, pentru noul Android N și fanii hard-core ai companiei.

Detaliile tehnice sunt solide – ecranul de 5.5 inch este cu rezoluție 2K (2560×1440 pixeli), are procesor quad-core Snapdragon, nu e clar dacă 820 sau una din noile versiuni 821, 823 sau 829. Dispune de 4GB de RAM, versiuni de 32GB sau 128GB, cameră foto de 12 megapixeli pe spate și 8 megapixeli frontala pentru selfie, scanner de amprentă și port USB Type-C, baterie de 3450mAh.

Repet, nu va fi un terminal senzațional care să concureze Apple, Samsung sau LG, dar este un smarpthone puternic și probabil va avea un preț bun, cum s-a întâmplat totdeauna cu seria Nexus. Probabil nu va avea slot de carduri microSD, dar nu s-a discutat deloc despre asta, deci nu știm.

Strategia este similară însă cu iPhone, cu două modele, Galaxy S7, două versiuni și așa mai departe. În general, lansarea modelelor Nexus era prin octombrie, nu avem informații dacă ea va fi devansată sau nu, dar cum aflu ceva nou o să vă scriu…