Energizer P28K se pregătește de lansarea la Mobile World Congress 2024 (unde o să merg iar). Este un telefon cu baterie de 28.000 mAh. Lansarea are loc la fix cinci ani după ce vă prezentam aici pe blog lansarea modelului Energizer P18K, cu o baterie de 18.000 mAh.

energizer MWC

Energizer P28K

Energizer este un brand binecunoscut în lumea bateriilor, iar smartphone-urile sale sunt licențiate de Avenir Telecom. Cu MWC Barcelona apropiindu-se rapid, companiile încep să trimită invitații pentru diverse lansări. Primul set de teasere pentru viitorul Energizer P28 prezintă bateria de 28.000 mAh, care va fi cea mai mare baterie montată vreodată pe un smartphone.

Evident, așa ceva nu este nici practic, nici comod. Eu am în debara o baterie de 20.000 de mAh, pentru că este pur și simplu prea grea de cărat. Am văzut însă colegi care merg cu o astfel de baterie după ei. Totuși, mi se pare exagerat. Cea de 10.000 trece ziua și uneori chiar două zile. Și este foarte comod de luat. Dar e adevărat și faptul că uneori se termină și te trezești fără energie.

Energizer Mobile a mai spus că P28K va fi un telefon rezistent. Va avea un ecran FHD de 6,78 inch și o cameră frontală de 16 MP. Spatele va găzdui o cameră principală de 60MP unită de doi senzori de 20MP. Telefonul va fi dezvăluit la MWC Barcelona, care începe pe 26 februarie.

Țin minte din prezentarea fostului hit. Energizer P18K putea fi utilizat continuu până la 90 de ore de convorbiri, 100 de ore de muzică și vizionarea în jur de 2 zile de clipuri video la o singură încărcare a bateriei. În modul de așteptare, bateria durează până la 50 de zile, fiind ideală pentru călătorii lungi în care accesul la energie poate fi limitat.

Probabil pe genul ăsta de utilizatori mizează. Care pleacă în sălbăticie mai mult timp, iar un smartphone normal, cu baterie externă li se pare cumva dificil, așa că vor alege unul dedicat. Eu zic că experiența cu un dispozitiv masiv și greu nu este tocmai plăcută. Dar te poate scoate uneori din situații dificile.