Știm deja de anul trecut că Samsung nu renunță la Note și că acesta va fi lansat în a doua parte a anului, au fost și zvonuri cu detalii tehnice. Dar acum, în comunicatul oficial Samsung, este reconfirmat faptul că „un nou flagship va fi lansat în a doua parte a anului”.

Concept de design realizat pe baza zvonurilor anterioare.

Raportul financiar Samsung este cel mai bun din ultimii ani, ceea ce arată că Galaxy S8 a fost un succes și a îmbunătățit rezultatele globale. Samsung a vândut foarte bine componente de telefoane și alte dispozitive. Se spune acolo exact așa:

ads

For the mobile business, market competition is expected to intensify in the second half. Against this backdrop, the company will strive to maintain profitability through robust sales of the Galaxy S8 and S8+ and the launch of a new flagship smartphone in the second half.

În a doua parte a anului crește competiția – se lansează atât telefoane ieftine cu dotări premium, cât și noi modele iPhone, Pixel, HTC și altele. De asemenea, Samsung va răspunde cu lansarea unui nou flagship.

Conform informațiilor de pînă acum, Samsung Galaxy Note 8 va avea ecran cu diagonala de 6.4 inch (un pic mai mare decât S8+) și aceleași dotări tehnice de la Galaxy S8, doar că este modelul care aduce cei 6GB de RAM doriți de public, plus stocare de 256GB integrată. Nu este clar dacă ecranul este 2K (2560×1440 pixeli), dar cred că vor depăși rezoluția exact ca la S8. Design-ul este foarte puțin schimbat.

Conform Forbes, analistul care a prezis lansarea iPhone SE și alte decizii importante Apple, Ming-Chi Kuo, a declarat că Note 8 va avea cameră foto duală. După cum scriam, procesorul nou Samsung Exynos 8895 suportă camere foto duale. Analistul a prezis că vor fi doi senzori de 12 megapixeli, iar lentilele sunt realizate astfel încât utilizatorii să obțină un zoom optic 3X.

Eu am spus de la începutul acestui an că amânarea lansării Galaxy S8 va duce la o decizie similară pentru Note 8. Nu se va mai lansa în august, ci probabil în septembrie, la IFA Berlin. Să vedem dacă va fi așa.