Cu cât se apropie lansarea Samsung Galaxy S9, cu atât avem mai multe detalii tehnice, specificații și informații privind dotările hardware. Recent au ieșit la iveală aceste informații privind noul tip de display, placa de bază și senzori foto. Știam deja despre procesor și versiunile S9.

samsung s9

Dotări hardware Galaxy S9

Oficialii Samsung au anunțat deja că Galaxy S9 va avea destule actualizări interioare încât să merite upgrade-ul. Conform Digit.in, noul Galaxy S9 va folosi un tip nou de display, Y-Octa (Youm On-Cell Touch AMOLED) – care este un pic mai flexibil și mai rezistent decât ecranele anterioare. Este conceput pentru Galaxy X, modelul cu ecran flexibil de la Samung, dar va fi adaptat pentru S9 cu marginile curbate pentru că este mai rezistent. De asemenea, are un tip de touchscreen mai rapid decât generațiile anterioare. Noua tehnologie combină senzorii de touch cu ecranul în sine, deci dacă se va crăpa, nu veți mai putea utiliza nici touch. Dar este mai subțire și mai ușor.

Altă informație spune că Galaxy S9 va avea un nou tip de placă de bază – SLP (Substrate Like PCB) – construită pentru procesoarele mai compacte din noua generație, care reduce mult spațiul ocupat în interior. Ei zic că la ora actuală doar iPhone X are o placă de bază de acest gen. Acest lucru permite o mai bună răcire în interior și eventual mai multă baterie. Dar cum se anunță că Galaxy S9 va fi mai subțirel, este posibil să aibă baterii la fel de mari ca anul anterior.

Conform Business Insider, Samsung S9 nu va avea un senzor de amprente în display, cum au noile modele de telefoane chinezești din 2018. Tehnologia există, dar Samsung nu vrea să împrumute tehnologii de la alți producători, iar propriile experimente nu au prea dat roade. Există presiune pe cei de la Samsung să lanseze ceva similar, după reușitele Synaptics de la CES Las Vegas. Dar probabil tehnologia va veni pe Note 9 sau pe următoarele modele din anii următori. Nu acum, la Mobile World Congress 2018.

Cei de la XDA-Developers au descoperit informații privind următoarea generație a senzorilor foto Isocell, folosiți de obicei de Samsung în modelele vârf de gamă. Sunt mai multe variante de senzori foto, deci nu știm exact care dintre tehnologii va fi folosită la Galaxy S9. Isocell Bright are tehnologia Samsung Tetracell pentru sensibilitate crescută, combină patru pixeli într-unul singur. Tehnologia Smart WDR (Wide Dynamic Range) permite înregistrarea mai multor capturi simultan și combinarea lor pentru a avea cea mai bună imagine.

Alt senzor prezentat, Isocell Fast, este cel lăudat de publicațiile de specialitate pentru că realizează video la 480 de cadre pe secundă pentru Super-Slow Motion, dar rezoluția maximă este Full HD. Isocell Slim este un senzor de 24 de megapixeli, dar pentru camerele de selfie, are pixeli foarte mici, de 0.9 nm. În fine, senzorul Isocell Dual, care permite realizarea de efect de zoom, de bokeh și fotografie pe timp de noapte sau lumină slabă.

Se pare astfel că Samsung Galaxy S9 va avea Isocell Dual, pentru Galaxy S9+, pentru sunt mai multe detalii care corespund. Ar putea avea Isocell Slim pentru camera frontală de selfie sau o tehnologie similară. Revin cu detalii imediat ce mai aflu ceva nou.