A doua zi după unboxing vreau să vă prezint un test de speaker și de display – practic am rulat muzică și video 4K să vedem cum se descurcă S9+ comparat cu S8+. O să continui să fac astfel de teste, sper să vă convingă dacă merită sau nu cumpărat noul flagship Samsung.


Am și filmat, ca de obicei și sper să vă placă clipul. Dați un play și aștept feedback. Am folosit pentru test muzica de aici, aparent fără probleme de copyright. Sper. Testez acum Samsung Galaxy S9+ în cadrul programului Orange Smartphone Testers, unde vă puteți înscrie și voi. Telefonul este la precomandă în magazinul online.

Test de sunet pe Samsung Galaxy S9+

Nu am rulat vreun test special realizat de specialiști, ci pur și simplu am pus muzică de pe Youtube pe Galaxy S9+ și am deschis apoi aceeași melodie pe S8+. Deși în cameră nu am realizat diferența, pe înregistrare se simte o diferență clară de audio între S9+ și S8+, aș zice în favoarea telefonului abia lansat. Conform oficialilor Samsung, puterea sunetului ar fi de 1.4x mai mare pentru S9 comparat cu S8. Să ascultați și voi și să-mi spuneți părerea voastră. Am rulat de asemenea două clipuri video 4K, mi-a plăcut că au mers extrem de lin pe ambele telefoane, fără probleme, dar folosind VLC Player și nu aplicația de Video de la Samsung. Și la filmare pare să aibă S9 Plus un sunet mai puternic decât S8 Plus. Cu toate acestea, muzica de pe film se aude net mai încet decât cea de pe Youtube.

Samsung Galaxy S9 vine cu un sunet Surround de la Dolby Atmos, cu speakere pe ambele părți ale telefonului. După cum știți, S8 nu avea sunet stereo pe speaker, dar compensa cu tehnologii audio pentru căști. Evident are și celelalte tehnologii avansate, poate reda melodiile salvate UHQ – ultra high quality, DSD64/128, dar și funcția dual audio care permite redarea meloriilor pe două căști Bluetooth sau pe două boxe externe în mod simultan.

Tehnologiile audio sunt de la AKG, care face parte din grupul Harman care a fost cumpărat de Samsung anul trecut. Este de asemenea de apreciat că nu au renunțat la mufa de căști 3.5 mm jack, toți pasionații de muzică au căștile lor și toată lumea urăște adaptoarele.

Legat de video, totul este ok, fără mari diferențe. Am citit un material lung de marketing cum Samsung a rafinat display-ul de la S9 față de S8, dar nu prezintă nimic concret. Aceeași rezoluție, aceeași dimensiune, aceleași caracteristici tehnice. Adică 6.2 inch, 2560×1440 pixeli, format 18.5:9, densitate 529 ppi. Chiar și la design-ul frontal, raportul dintre ecran și ramă a rămas același 84%, deci nu putem vorbi nici măcar de subțirerea vreunei margini.

Dacă aveți idei de alte teste sau comparații pe care să le fac între cele două modele, dați-mi de veste. O să revin în următoarele zile cu testul de cameră foto, dar și cu cel de autonomie, pentru că știu că asta interesează în primul rând. Orice altă întrebare aveți privind Samsung Galaxy S9, aici sunt.