Am reușit să văd astăzi Samsung Galaxy S9 și S9+ și am văzut la standul lor accesoriile suplimentare, Dex Pad, căști, boxe, husele oficiale și multe altele pe care le găsiți și în videoclipul de mai jos. A fost cam zgomot, se aude totuși destul de ok ce-am avut de spus. Să vă explic.


Dați play la video și spuneți-mi cum vi se pare. Aștept comentarii și întrebările voastre legate de Galaxy S9.

Primele impresii

Întâi trebuie să comentez un pic privind celebrele leaks – acele dezvăluiri pe surse care au prezentat toate informațiile despre Galaxy S9 înainte de lansare. Trebuie să recunosc că și mie îmi plac zvonurile, că mă las dus de imaginație privind următoarele modele și mă entuziasmez când aceste zvonuri se dovedesc reale. Dar la Samsung este prea de tot. Totul se știa dinainte în cel mai mic detaliu. Nu a fost nicio surpriză și chestia asta începe să scadă entuziasmul celor din media. Dacă ei nu mai au noutăți și exclusivități, tonul cu care relatează nu poate fi cel entuziast, care prinde la public. Ar fi bine, ca la Apple, să existe “one more thing”, ceva care să nu fi fost dezvăluit.

E drept că informațiile circulă și de la producători și de la parteneri, de la producătorii de huse și accesorii și așa mai departe. E un lanț imens, greu de controlat. Dar pentru Samsung ar fi bine să aibă lucruri în exclusivitate, nu doar confirmarea zvonurilor.

Samsung Galaxy S9 este un terminal bun, bine făcut, premium, cu îmbunătățiri față de generația anterioară. Avem procesor nou, o cameră foto cu tehnologii noi și o cameră foto duală nouă, dar și alte elemente care au fost actualizate. Asistentul digital, capabil să recunoască obiecte din imagini, să recunoască produse care pot fi comandate online, să facă traduceri din imagini și multe altele.

Samsung nu a comentat foarte mult care este diferența dintre camera foto duală și cea simplă de pe S9. Au aceleași tehnologii foto, fac slow-motion cu 960 de cadre pe secundă, fac poze bune pe lumină slabă și așa mai departe. Abia aștept să testez camerele foto. Pe de altă parte, cum spuneam, S9 arată aproape identic cu S8, vă arăt mai jos comparând modelele cu Plus.

Prima oară când am luat de jos Samsung Galaxy S9+ am avut impresia că este telefonul meu. Abia după ce vezi spatele, te prinzi că e diferit. Pe de altă parte, cum spuneam, știind totul din zvonuri nu părea să aibă nimic nou. Telefonul are aceeași interfață Samsung, se mișcă la fel ca S8. De data asta nu am avut timp pentru teste de performanță. S9 se lansează oficial la București pe 6 martie și am să încerc atunci să testez camera foto și performanța hardware.

Samsung Galaxy S9 este modelul compact, mie personal îmi place. Ecranul este de 5.8 inch, deci nu poți spune că este mic. Stă foarte plăcut în mână și este foarte ușor, sigur stă mai bine în buzunar. Este adevărat, are bateria mai mică și asta s-ar putea să fie o problemă la un moment dat, dar S9+ are nu doar bateria mare, ci și ecranul mai mare și deci consumă mai mult. Ca hardware sunt aproape identice, S9 are 4GB de RAM și S9+ are 6GB de RAM, în rest e cam același lucru.

Aștept să testez camera foto de pe ambele modele, să vedem dacă noutățile sunt atât de impresionante. Eu sunt mulțumit de S8, face poze bune, dar uneori nu ies atât de clare pe cât mi-aș dori. Uneori filmarea nu este atât de perfectă. Sper să fie mult mai bine pe S9. Cum spuneam, mai e o săptămână și vom vedea telefoanele la treabă.

Despre AR Emoji: Samsung permite utilizatorilor să creeze un avatar digital care arată, sună și acționează exact ca ei (vezi clipul de mai sus). AR Emoji folosește un algoritm de învățare al datelor, care analizează o imagine 2D a utilizatorului și preia peste 100 de caracteristici faciale pentru a crea un model 3D care să reflecte și să imite expresii precum clipitul și mișcări ale capului, oferind o personalizare unică. AR Emoji împărtășește sentimentele din viața reală nu numai în format video, ci și cu o serie de stickere, prin folosirea unui format standard de fișiere AGIF, astfel încât utilizatorii să poată partaja emoji-ul în majoritatea platformelor de mesagerie. Acordul cu Disney permite acțiuni similare cu Mickey Mous sau alte personaje Disney.

Pe scurt despre Bixby: Platforma AI de la Samsung este integrată în cameră, utilizează Realitatea Augmentată (AR) și tehnologii de învățare pentru a oferi informații utile despre împrejurimile în care se află utilizatorii. Bixby generează instant informații direct deasupra imaginii spre care este îndreptată camera, detectând și recunoscând obiectul în timp real. Utilizatorii pot traduce limbi străine și pot afla cursul valutar în timp real prin intermediul funcției Live Translation, pot afla informații despre zona în care se află, pot achiziționa produse văzute în realitate și pot monitoriza caloriile pe care le consumă pe tot parcursul zilei.

Am citit și despre Samsung Knox 3.1, ultima generație a platformei de securitate IT. Smartphone-urile suportă trei opțiuni diferite de autentificare biometrică – iris, amprentă digitală și recunoaștere facială – astfel încât utilizatorii pot alege cea mai bună modalitate de a-și proteja dispozitivul și aplicațiile. Dispozitivele integrează funcția Intelligent Scan (Scanarea Inteligentă), un nou sistem de verificare care utilizează în mod inteligent scanarea irisului și tehnologia de recunoaștere a feței pentru a debloca rapid și ușor telefonul, în orice mediu. De asemenea, Galaxy S9 și S9+ introduc Dedicated Fingerprint, oferind utilizatorilor opțiunea de a accesa Secure Folder printr-o amprentă diferită decât cea folosită pentru a debloca telefonul.

În plus, Galaxy S9 și S9+ vor oferi noua aplicație SmartThings, care integrează serviciile existente Samsung IoT într-o singură experiență inteligentă.

V-am povestit deja despre prețul S9 și S89+. În România, Samsung Galaxy S9 si S9+ sunt disponibile pentru precomandă la partenerii selectați. Clienții care aleg să își returneze telefonul vechi și să achiziționeze noile smartphone-uri la precomandă pot beneficia de o ofertă specială, în funcție de parteneri.