Samsung Galaxy S9 Mini, cunoscut și sub numele Samsung SM-G8750, prezentat de asemenea și ca Galaxy S8 Mini sau Lite, ar putea deveni realitate după o certificare TENAA. Anul trecut, zvonurile de acest gen au eșuat, nefiind lansat niciun model Mini.

Acum însă există mai multe indicii că telefonul ieftin este real. Odată certificarea de către autoritatea chineză telecom (TENAA), apoi testele de performanță. De asemenea, un model SM-G8850 a fost identificat, probabil fiind modelul cu ecran mai mare. Samsung nu a mai avut modele Mini de la lansarea Galay S5, dar se pare că vânzările de telefoane nu merg pe-atât de bine pe cât doreau sud-coreenii. Anul acesta au făcut și experimentul cu Galaxy A8 în loc să lanseze modelele obișnuite A3/A5/A7. Astfel că s-ar putea să fie nevoie de un model Mini sau Lite care să salveze situația.

Sau s-ar putea dovedi că zvonurile de anul trecut revin, dar că rămân nefondate. Conform publicațiilor coreene, SM-G8750 a primit numele de cod Dream Lite, care ar face referire la Galaxy S8, care avea nume de cod Dream. Deci teoretic ar fi S8 Lite, deși nimeni nu scrie clar acest nume. Lumea preferă să spună că este S9 Mini, un nume relativ familiar. Oricum, Galaxy S5 Mini s-a lansat abia în iunie, deci mai avem de așteptat. În plus, un model S8/S9 Mini ar concura direct cu Galaxy A8 abia lansat în primăvară, deci ar fi o decizie foarte ciudată.

Samsung SM-G8550 ar avea ecran de 5.8 inch cu procesor Snapdragon 660, 4GB de RAM și 64GB de stocare internă. Iar SM-G8750 ar urma să fie versiunea și mai ieftină a acestuia, unii zic că are ecran de 5.6 inch. Că ar fi versiunea pentru piața chineză, unde Samsung vrea acum să recâștige terenul pierdut în fața producătorilor locali. Doar că ar avea nevoie de un foarte bun raport calitate/preț ca să facă acest lucru, ceea ce nu prea e cazul la Samsung.

Deocamdată nu avem alte detalii tehnice. Găsim aici listarea din China și aici scorul Geekbench și cam atât. Oricum, probabil va urma un anunț oficial cât de curând din partea Samsung.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!