Am pus la treabă camera foto și video de la Samsung Galaxy S9+, inclusiv filmarea 4K HDR, Super Slow Motion și alte funcții similare. Este una dintre cele mai bune camere foto de pe piață la ora actuală.

Ăsta este ultimul episod înainte de review-ul final Galaxy S9 pe care probabil o să-l public mâine. Testez acum Samsung Galaxy S9+ în cadrul programului Orange Smartphone Testers, unde vă puteți înscrie și voi. Telefonul este la precomandă în magazinul online.

Test de cameră foto

Am scos noua cameră foto Samsung Galaxy S9 Plus la plimbare, mai ales că am prins una dintre ultimele zile frumoase dinainte de ploile actuale. Trebuia să ajung la Constanța la un eveniment, dar a picat colaborarea și astfel am ajuns la Comana pentru a face câteva fotografii cu noul flagship. Am pozat de câteva ori și cu Galaxy S8+ pentru a face o ușoară comparație între cele două. Testasem în toamnă camera foto Galaxy Note 8, chiar îmi pare rău că nu am avut ocazia să le testez în paralel.

Note 8 a fost primul smartphone Samsung cu o cameră foto duală. Acum pe Galaxy S9+ au o cameră ușor modificată. Senzorii au tot 12 megapixeli, tot cu pixeli mari de 1.4 nm, tot cu sistem de stabilizare optică și caracteristici similare, dar este schimbată poziția și avem o cameră cu apertura variabilă.

Practic, deși este o cameră similară, are deschiderea variabilă de la f/1.5 la f/2.4 în funcție de lumina de afară. Este o lentilă de 26 de mm, exact ca la Note 8, dar atunci avea f/1.7 fixă. A doua rămâne la fel, f/2.4 cu 52mm oferind în principal efectul de zoom optic 2X datorat lentilei. Am pus mai jos câteva fotografii pentru a exemplifica efectul de zoom. Camera la Note era poziționată pe lat, aici lentilele sunt vertical, una deasupra ceileilalte, nu știu dacă are vreo importanță.

Camera frontală pentru selfie este identică pe S8, Note 8 și Galaxy S9, cea de 8 megapixeli, f/1.7, lentilă de 25mm și pixeli de 1.22nm. Este bună, absolut nimic de reproșat, doar speram la ceva mai interesant.

Deja camera foto de pe Galaxy S8 era foarte lăudată de specialiștii în imagine, iar Note 8 a devenit lider după ce s-a lansat oficial. Acum probabil DXOMark va recunoaște noua cameră foto Samsung ca fiind cea mai bună. Încă nu a trecut de teste, dar vă anunț.

Pe lângă fotografia pe zi, lumină scăzută și noapte, am testat și modul Food, am testat filtrele speciale Samsung, câteva extrem de reușite. Folosesc des Cozy, Cream și Maple.
Click pe imagini pentru mărire.

Filmare și moduri speciale

Eram super-curios în legătură cu filmarea Super Slow Motion, dar am testat de asemenea filmarea normală 4K HDR, care din păcate iese în continuare ușor tremurat din mână. Ai nevoie de un stabilizator (gimball) dacă vrei să faci o filmare de o calitate extraordinară. Probabil vor veni curând și telefoane care stabilizează camera și la filmare, dar deocamdată nu iese prea bine.


Am pus aici și filmarea 4K normală, arată destul de ok, se aude vântul cam tare, dar a fost fără microfon, doar cum a înregistrat telefonul singur.Inteligența artificială

Am testat și Bixby, care e mai la început, dar cel mai tare m-am distrat cu Google Lens, aplicația care adaugă Inteligență Artificială pentru a face traduceri, pentru a recunoaște locuri sau obiecte, pentru a identifica produse și unde le găsim la ofertă.