Primul smartphone Google Pixel, despre care se crede că este Nexus Sailfish rebotezat, cel făcut de HTC, a apărut într-o prezentare 3D pe care o puteți vedea mai jos. Terminalul nu arată rău, pare să aibă cameră foto duală, iar restul detaliilor sunt interesante.

google-pixel-nexus-sailfish-back
Cei care au publicat exclusiv informația zic că este Sailfish. Cei care preiau informația, și-au amintit că Google Pixel apare în documente în loc de Nexus. Adevărul este că nu știm, dar probabil va exista o singură serie de terminale Google, fie că va fi Pixel, fie că va fi Nexus. Deși, cei din interiorul Google și-ar dori poate două linii distincte.

Sailfish este modelul mai compact, cu ecran de 5 inch, iar în proiect mai era și modelul Marlin, cu ecran de 5.5 inch. O strategie similară cu Apple, pe care încearcă și alții să o copieze.

Oamenii spun că telefonul seamănă cu HTC One A9, dar cu mici modificări de design și mari modificări sub capotă.

Procesorul ar putea fi noul Snapdragon 821 despre care tot se aude, dar nu a fost prezentat oficial. Dacă nu, va fi tot Snapdragon 820 ca și la alte flagship-uri. Are 4GB de RAM și probabil stocarea crește tot la 32GB. Bateria integrată în acest model este de 2.770 mAh, destul de mare, iar mufa de căști este confirmată.

Se pare că evenimentul oficial Google de lansare este pe 4 octombrie. Mai e puțin.