Urmărim live lansarea Google Pixel 2, Pixel 2 XL și toate celelalte noutăți care vor fi prezentate, hardware și software. Este adevărat, știm deja majoritatea informațiilor, dar în același timp, poate că oficialii Google au și surprize.

 

Lansarea Google Pixel 2

Se confirmă Google Pixel 2 și de asemenea modelul cu ecran mai mare Pixel 2 XL. Au ecrane de 5 inch și 6 inch. Body din aluminiu și design special. A fost scosă mufa de 3.5 mm jack, există adaptor pentru USB 3.1 sau folosiți căști wireless. Ecranul de 5 inch este Full HD OLED, cel mare este P-OLED QHD, cel de la LG V30. Ambele telefoane au aceleași caracteristici tehnice, cel mare nu este mai bun, spun oficialii Google. Sunt rezistente la apă ambele.

Pixel 2 va avea o cameră foto foarte bună, este reinventată, a luat scorul de 98 pe DXOMark și bate iPhone 8 și Note 8. Camera foto este de 12 megapixeli cu f/1.8 și face iar serii de poze pe care le combină pentru cea mai bună calitate, fără să aștepți tu. Noul autofocus și stabilizarea optică permit realizarea de imagini foarte clare. Include și modul portret despre care vorbeau cei de la Apple.

google pixelbook

Noua generație PixelBook

Se confirmă și noua generație PixelBook care aduce o nouă experiență – hardware, software și Google Assitant. Are design de Macbook, dar se poate folosi și ca o tabletă. Este foarte ușor și are un ecran de 12.3 inch Quad HD. Procesorul este Intel Core i5 și 12 ore de utilizare, 15 minute de încărcare îți dă 2 ore de utilizare, zic ei. Dacă nu ai WiFi, se conectează la Pixel automat și activează hotspot-ul.

Google: “acest laptop nu va deveni mai încet odată cu trecerea timpului”. Interesantă sublinierea 🙂
Pixelbook are buton pentru asistentul digital, ca să nu se activeze când nu trebuie. Are un stylus special realizat de Wacom pentru pasionații de scris / design. Se poate scrie de mână, se poate desena, are cel mai bun timp de răspuns. Pe Pixelbook se poate instala Google Play pentru a instala aceleași aplicații ca pe telefon. O prezentare foarte bună, au învățat de la Apple la greu.

Cel mai accesibil Pixelbook este 999 dolari, iar stylus-ul este 99 de dolari. Deocamdată doar pre-comenzi, iar din 31 octombrie încep livrările.

Noile Google Home

Evenimentul a început, iar discuția este acum despre Inteligența Artificială care ajută la Google Streetview și îmbunătățirea imaginilor. De asemenea, vorbește despre Google Translate cu ajutorul machine learning și neuronal learning. Google schimbă prioritățile de la Mobile First la AI First. Computerele trebuie să se adapteze la lumea oamenilor, nu invers. Oamenii trebuie să interacționeze normal cu computerele. Să comunicăm prin voce, prin gesturi, prin interacțiuni noi.

Google caută cea mai bună combinație de AI, software și hardware care să ne propulseze în lumea Inteligenței Artificiale. Au trecut un pic prin prezentarea generației anterioare de device-uri. S-au vândut 55 de milioane de device-uri Chromecast. Asistentul Google are cel puțin 100 de milioane de lucruri noi adăugate în ultimul an. Google Pixel a fost lăudat, inclusiv pentru camera foto și în multe alte situații.

Acum vorbesc că Inteligența Artificială a ajutat la îmbunătățirea noilor produselor hardware. Încep să prezinte noua generație de produse, dar încep cu Home. Anul acesta s-a lansat în alte 5 țări și urmează în Japonia. Vor să ajungă cu Google Asistent la majoritatea utilizatorilor de internet. 100 de milioane de interacțiuni vocale pentru a învăța AI să comunice.

Voice Match este un fel de identificare prin voce, recunoaște timbrul și are mai multe modalități de identificare care permite tuturor membrilor casei să interacționeze cu Google Home. În țările unde este oficial dispozitivul, se pot face apeluri gratuite de pe Google Home pe fix sau mobil. Din păcate nu cred că merge și la noi. Dar trebuie testat.

Google Home Mini. Se confirmă oficial primul zvon. Are câteva leduri luminoase ca să știi că te-a auzit și caută pe internet răspunsurile. Pe lângă design și interacțiune prin voce, este un device cu senzori touch și poate fi controlat prin gesturi. Dacă vreți sonor mai puternic, se poate conecta prin Chromecast wireless la alt device mai puternic. Accesul la Asistent este nelimitat, poate face orice vrei cu comenzile vocale. Calitatea sunetului este peste medie, iar prețul se confirmă: 49 dolari, precomenzi de astăzi. Lansarea comercială în 19 octombrie.

Find my phone cu vocea, poate găsi telefonul și îl face să sune chiar dacă este pe silent. Cu Nest și camere video, poți cu o comandă vocală să vezi ce se întâmplă prin casă. Poți să-i spui asistentului să salveze clipul respectiv. Cu Nest Hello vezi cine sună la ușă. Poți face o bază de date cu fețele familiei și îți spune asistentul cine este la ușă, recunoaște fețele. Când spui Ok Google noapte bună, se încuie automat, stinge luminile, îți amintește la cât ai alarma pusă și gata. Noapte bună. Poate pe viitor vom avea într-adevăr case deștepte.

google home max

Google Home Max. Se confirmă și boxa pentru pasionații de sunet, care e botezată Max. Are putere mai mare, difuzoare făcute special, Smart Sound care permite Asistentului să personalizeze sunetul pe boxă pentru a reda cât mai bine muzica favorită. Se conectează prin Chromecast, Bluetooth sau AUX. Se poate conecta și la dispozitive mai vechi. Prețul este însă 399 dolari, plus abonament Youtube RED gratuit pentru un an.

Ce spuneam înainte de eveniment

Streamul oficial este aici, o să-l pun în articol. Ne vedem pe blog miercuri seara pe la 19-00. Am să actualizez atunci acest articol în timp real.

Deocamdată, să vedem ce știm despre evenimentul Google:

– despre telefoanele Google;
– modelul care cred că e Pixel 2 XL;
– despre surpriza numită Ultra Pixel;

Au apărut imagini cu Pixel 2 XL (mai sus) și cu Pixel 2, mai jos:

Putem rapid să constatăm următoarele:
– telefoanele Google au relativ design modern, dar nu foarte. Marginile sunt subțiri, dar departe de Note 8 sau iPhone X. Poate Ultra Pixel, dacă este real, să concureze aici;
– nu au camere foto duale, nici măcar pe Pixel 2 XL;
– același procesor Snapdragon 835, cel puțin așa pare la ora actuală;
– Pixel 2 are ecran Full HD;
– Pixel 2 XL are ecran de 6 inch, QHD;
– prețurile sunt foarte mari, de la 650 dolari pentru varianta de bază Pixel 2, pînă la 949 de dolari varianta de top. La noi se convertește în euro și adăugați taxe și comisioane.

Alte dispozitive smart Google

Cei de la Google ar trebui să anunțe o boxă smart care să concureze mai bine cu Amazon Echo, care s-ar numi Google Home Max, evident o variantă premium. Dar cu această ocazie vor lansa și o boxă mai mică, dar care asistent digital și costă 50 de dolari. Să vedem dacă se confirmă.

Vor prezenta noile Chromebook premium care costă cât Macbook Pro, respectiv de la 1200 de dolari la 1750 de dolari. Sistemul de operare este același, dar partea de hardware este mai bună și design-ul similar cu cel al Macbook. Eu nici acum nu sunt convins 100% că te descurci să lucrezi pe Chromebook, în afară de mail, Facebook și browsing.

Un nou headset pentru VR ar putea fi lansat mâine. Nu cred că este atât de important, de-asta nu insist neapărat pe el.

Sursa.