Google Pixel 8a ar urma să fie lansat oficial la evenimentul oficial din 14 mai, Google I/O. Este modelul actualizat al celor de la Google, care aduce beneficii și funcții demne de flagship, dar la un nivel de preț mai atractiv.

Google Pixel 8a

Detalii tehnice Google Pixel 8a

Ecran:
Procesor:
GPU:
Memorie:
Stocare:
Camere foto:
Selfie:
Dimensiuni:
Greutate:
Baterie:
OS:
Tehnologii:
Preț:

Zvonuri despre Google Pixel 8a

Google Pixel 8a a fost prezentat pe surse de Android Authority. Este ca de obicei o variantă mai modificată pentru Google Pixel 8, așa cum 7a a fost pentru Pixel 7. Aducea tehnologie cam la fel, dar la 449 dolari în loc de 599 dolari cât a costat Google Pixel 7.

Știm deja că Google I/O 2024 are o dată oficială: compania a trimis invitațiile pentru 14 mai. Dezvoltatorii care iubesc produsele Google pot deja să marcheze data în calendare, vor putea urmări evenimentul online. Ei bine, un Pixel 8a ar putea fi prezentat cu această ocazie. Au existat prea multe scurgeri de informații în ultimele săptămâni pentru ca Google să nu lanseze noul telefon din zona midrange. Chiar și Google a recunoscut că va veni.

Publicația scrie că Pixel 8a va aduce un afișaj mai bun, demn de flagship. În timp ce rezoluția și dimensiunea afișajului sunt neschimbate, panoul OLED acceptă acum rate de reîmprospătare de 120 Hz cu luminozitate HDR de 1.400 nits. De asemenea, similar cu Pixel 8 este și faptul că panoul provine de la doi producători. Cel mai probabil BOE și Samsung.

Se poate confirma și faptul că Google ar fi făcut mai rotunjit colțul afișajului. Acesta acum se potrivește mai mult cu designul seriei Pixel 8.

Camerele foto Google Pixel 8a

Camerele au fost întotdeauna un punct culminant al seriei Pixel A. Modelele Pixel sunt considerate unele dintre cele mai bune smartphone-uri pentru fotografie din clasa lor, chiar dacă hardware-ul lor rămâne de obicei în urma concurenței.

Anul trecut, Pixel 7a a renunțat în sfârșit la vechiul senzor de cameră Sony IMX363 de 12 MP (pe care Google l-a folosit pentru prima dată în Pixel 3). A adus o configurație mai modernă construită în jurul unui Sony IMX787 de 64 MP. Anul acesta, Google va rămâne exact cu aceeași configurație pentru camera principală Pixel 8a.

În mod previzibil, Pixel 8a vine și cu un SoC actualizat: Google Tensor G3. Este același procesor găsit în seria Pixel 8. În timp ce Tensor G2 a fost o actualizare relativ minoră, trecerea în jos a lui G3 reprezintă un salt mult mai mare pentru seria A.

Punctul culminant al noului SoC instalat este cu siguranță procesorul îmbunătățit. Google a renunțat la vechile nuclee Cortex-X1 și Cortex-A55 în favoarea nucleelor ​mai noi, mai rapide și mai eficiente din punct de vedere energetic. Google a schimbat, de asemenea, aspectul de bază, de la o configurație 2+2+4 la una 1+4+4, oferind SoC-ului un întreg nucleu procesor suplimentar. Toate acestea duc la un cip considerabil mai rapid.

Tensor G3 aduce și alte îmbunătățiri față de G2, cum ar fi un GPU Mali-G715 mai nou, un nou Samsung Modem 5300, suport pentru codificare AV1 până la 4K/60fps, un TPU îmbunătățit și un nou DSP pentru sarcinile de procesare a imaginii.