HTC 11 va fi pregătit pentru lansarea în primăvară, chiar dacă producătorul taiwanez nu a avut un an prea grozav. Se pare că nu renunță la luptă, iar modelele vor continua cam în același stil. După un HTC 10 reușit, dar care nu a convins prea multă lume, HTC 11 va fi gata de lansare în primăvară, dar după Mobile World Congress, unde va fi dezvăluit Galaxy S8.

htc-11-ocean

HTC 11 a primit numele de cod Ocean, iar pînă acum în diverse zvonuri și prezentări au fost menționate trei variante, Ocean Master, Ocean Note și Ocean Smart, puteți vedea și un clip de prezentare aici. Anul acesta HTC 10 a avut o singură variantă princială, dar în trecut au avut și ei variante cu ecran mai mare (gen Note) sau versiuni Mini/Lite (care ar putea fi Smart). Nu este deloc exclus să avem trei variante ale aceluiași model, pentru diferite tipuri de utilizatori și cu diferite niveluri de dotări și de prețuri.

Procesorul, la fel ca anul acesta, va fi probabil cel mai puternic existent pe piață la ora lansări, mai mult ca sigur Snapdragon 835. Sigur, ar putea veni cu 821, s-au mai văzut cazuri, iar dacă Qualcomm le oferă un preț mai bun, ei ar putea insista că are performanțe suficient de mari, probabil ar pune 6GB de RAM pentru fanii specificațiilor și gata, problema a fost rezolvată.

Deși pînă acum HTC avea lansări la Mobile World Congress, anul acesta s-au remarcat prin absență, iar eu cred că ăsta va fi trendul în continuare. La MWC se lansează Samsung Galaxy S8, toată lumea se va feri de lansări în paralel, care să fie “acoperite” de discuțiile despre Samsung. Totuși, HTC nu vrea să aștepte prea mult, iar lansarea va fi probabil în martie.

Întrebarea care rămâne este dacă HTC 11 va mai convinge fanii brandului. Modelul va aduce Android 7.0 Nougat și noua interfață Sense și tehnologii de ultimă generație, dar rămâne un model scump. Rivalii chinezii oferă aproape aceeași tehnologie la un preț mult mai competitiv, iar multă lume s-a săturat de erorile marilor branduri din domeniu. De exemplu, HTC ar fi trebuit să ofere actualizări pentru HTC 10 la ultima versiune de Android, actualizări de securitate și așa mai departe, nu am auzit să fi oferit așa ceva. Atunci care mai este avantajul brandului?

HTC 11 va fi rezistent la apă și nu va mai avea mufa de căști 3.5 mm jack. De asemenea, a preluat de la ZTE ideea unei interfețe noi, care permite controlul prin gesturi touch pe marginea telefonului. Concept interesant, dar nu prea este bun dacă telefonul nu are ecran cu margini curbate. Însă ideea, poate fi interesantă în măsura în care mai e cineva interesat de interfețe noi, precum și de bug-urile cu care vin aceste inovații. La demo-ul ZTE a mers perfect, dar când am reluat procedura ca să filmez, marginile touch nu au mai funcționat deloc. Apoi după ce ieși din meniu, intri iar, merg bine-mersi.

De asemenea, se pare că HTC 11 va trece la ecran de 5.5 inch, pe fondul zvonurilor legate de o decizie similară Samsung, care va avea S8 la 5.5 și 6 inch, probabil tot în ideea de a oferi ceva nou. Dar mărimea nu este neapărat un lucru pozitiv.

Urmăresc toate zvonurile despre HTC 11 și vedem dacă se convirmă sau nu informațiile.