Deși săptămâna trecută primele imagini și clipuri cu noul model Huawei nu arătau camera foto, se pare că eroarea a fost rapid corectată. Între timp a apărut și invitația oficială la lansarea din martie, care arată cele trei lentile. De asemenea, au apărut noi imagini cu telefonul Huawei având trei camere.

Între timp, am primit invitație la un eveniment Huawei la Mobile World Congress 2018. O să merg acolo și dacă este cumva lansarea telefonului, am să vă scriu. Dar pînă acum toate zvonurile indică o lansare oficială pe 27 martie, la Paris. Cum spuneam, a apărut și imaginea aceasta.

După cum se vede, se confirmă atât data, 27 martie 2018, cât și cele trei lentile, deși ei nu spun acum cum vor fi poziționate. Pe de altă parte, putem găsi și o altă explicație pentru zvonurile recente. Este posibil ca Huawei să lanseze la Mobile World Congress modelele clasice, fie că vorbim de Huawei P11 sau P12, fie că vorbim de P20. Iar la Paris, pe 27 martie, să lanseze un nou smartphone, care să fie cu focus pe foto. Să fie Huawei P20 Zoom. Sau P20 Pro. Există numeroase variante posibile și neavând confirmarea oficială nu putem spune acum concret.

Circulă acum și poze cu un model care are senzor de amprentă pe spate, dar și un model care nu are senzor de amprentă. Este logic, din moment ce se discută de asemenea despre un ecran cu moț ca la iPhone X. Mai degrabă acest lucru indică faptul că va fi un model clasic (sau două clasice – P20 și P20+), iar surpriza din martie se va numi altfel și va avea alte dotări. Posibil să aibă cameră duală pe față și o versiune proprie de Face ID – Face Unlock, cu camerele care se văd frontal mai sus. De aceea nu au mai pus senzor de amprentă deloc. Sau au apelat la noua tehnologie de senzor în display – cu care ar bate și Samsung și Apple la implementare și ar fi primul mare jucător care aduce tehnologia.

Deocamdată senzor în display nu are decât Vivo, o companie chineză relativ nouă. Iar modelul cu senzor de amprentă în display nu este de top. Deocamdată mă tot uit la imaginile date pe surse și telefoanele nu prea seamănă nici cu P9, nici cu P10, iar schimbările sunt cam mari pentru un producător smarpthone care vrea să mențină o tradiție. E drept că au tot făcut schimbări, dar linia generală de design era păstrată.

O decizie Huawei de a lansat trei telefoane – două clasice și unul modern, diferit, care să concureze iPhone X – are sens. Se pare că și Google va lansa anul acesta trei modele Pixel. Zilele astea a apărut și o certificare TEENA, autoritatea chineză de reglementare telecom, care prezintă patru modele Huawei. Practic am putea vedea două modele clasice și două noi. Sau variantele cu mai multă stocare ale modelelor. Singurul detaliu oficial este platforma Android 8.0 Oreo.

Sursa: GizmoChina,