iPhone 6 urmează să fie lansat în septembrie, iar acum încep să apară tot mai multe informații despre detaliile tehnice, în linii mari celelalte zvonuri fiind reconfirmate. Astăzi au apărut două informații relativ noi despre iPhone 6. Se zice că va avea display-ul acoperit sau din safir. Că va fi doar cel de 4,7 inch sau doar o ediție specială cu ecran din safir, nu este clar. A doua informație este logică, americanii se bucură că va avea o autonomie mai bună: normal, dacă a crescut mult capacitatea bateriei, datorită dimensiunilor, atunci crește și autonomia.

iPhone 6 concept: Ciccarese Design
iPhone 6 concept: Ciccarese Design

Cele două modele iPhone 6 sunt reconfirmate: de 4,7 inch petru nostalgici și de 5,5 inch pentru cei care doresc un phablet puternic cu iOS.

Conform CNet, autonomia modelului de 4,7 inch este cu 15% mai mare decât cea a lui 5S. Probabil la cel de 5,5 inch va fi o creștere a autonomiei de peste 50%. Conform zvonurilor publicate pînă acum, neconfirmate, cel de 4,7 inch ar avea baterie de 1.800 mAh, iar cel mare de 2.500 mAh. Un pic cam mică pentru cei care folosesc intens terminalul. Spre comparație, Nexus 5 la 4,95 inch are baterie de 2300mAh, iar Galaxy S5 la 5,1 inch are baterie de 2800 mAh.

Legat de protecția cu safir, este un material mai scump, dar posibil mai rezistent. Folosit la ceasuri de obicei, safirul acoperă acum butonul de Home la iPhone 5S. Este un cristal care în același timp este rezistent și flexibil, au apărut deja imagini și filme cu stratul de safir, prezentat „din fabrică, de pe linia de asamblare”.

ads

Și modelul iPhone 6 de 5,5 inch ar putea avea ecran protejat cu safir. Abia aștept să vedem.