iPhone 6S pare să fie denumirea oficială a următorului model Apple. Nu mai crede nimeni că va fi iPhone 7 anul acesta, iar lansarea e în septembrie. Au apărut noi detalii: primele fotografii cu carcasa și alte informații, nu toate pozitive. Dar există o noutate pe partea de sofware, descoperită în codul iOS9: va exista un mod Low Power, care va mări autonomia, oferind însă funcții reduse pentru terminal.

iphone6s_3360455b

iPhone 6S – detalii tehnice

Ce știm sigur este că anul acesta este al actualizărilor. Generația nouă a fost 6, acum versiunile 6S vor aduce doar îmbunătățiri minore. Mai mult ca sigur Apple va lansa cele două modele devenite clasice acum, 6S și 6S Plus. Apoi se discută de multă vreme despre un iPhone 6C, nu mi-e clar dacă este real, dar ar putea exista și ar putea continua seria iPhone 5C. Mai citisem că iPhone 6S va avea cameră foto de 12 megapixeli, alte detalii le discutasem aici.

Din pozele prezentate se văd doar diferențe minore față de versiunile anterioare, dar aparent este folosit un alt aliaj de metal, diferit de aluminiul care s-a dovedit anul trecut ușor de îndoit. Elementele principale sunt aceleași – dimensiuni, cameră foto, mufe, butoane. Poziția unor elemente interne diferă față de modelul anterior. De aici noi speculații, că ar fi vorba de 2GB de RAM, pe care fanii Apple îi tot așteaptă de când la Android poți avea telefoane cu 4GB de RAM. Piesele interne par a fi aranjate diferit, ceea ce ar sugera posibilitatea utilizării altui procesor, cu alt nivel de RAM. Posibil ca Apple să fi integrat o baterie de capacitate mai mare, autonomia rămânând cea mai mare problemă pentru toți fanii iPhone. De asemenea, se discută despre versiuni care vor avea alte culori.

iPhone 6S ar urma de asemenea să aibă un modem LTE mai rapid decât versiunile anterioare și care consumă mai puțină energie, pentru a crește autonomia. Este Qualcomm MDM9635M, are 300 Mbps download, 50 Mbps upload – cam dublu comparat cu iPhone 6.

iPhone 6C ar putea avea capac de plastic pe spate sau carcasă din plastic, nu e foarte clar. E vorba tot de zvonuri și deocamdată intenția de a lansa un nou model C nu este clară. iPhone 5C nu a făcut mari vânzări, iar modelul a fost considerat scump, fanii Apple plătind diferența pentru a avea 5S.

Legat de software, iOS 9 pare să aibă un mod de operare Low Power, care reduce performanța hardware cu aproape 40% conform testelor, dar care va mări autonomia pentru cei care vor să poată utiliza telefonul mai mult timp. Nu este chiar alb-negru ca la Samsung sau HTC, dar este cu siguranță o funcție pozitivă, care va fi apreciată de toți utilizatorii. Sper să fie și pentru 6 Plus 🙂