• iPhone X preț lei în România: precomanda a înceăput din 27 octombrie 2017, am  aflat deja prețul iPhone X  în România (oficial);
  • Am estimat mai jos un preț iPhone X orientativ;
  • Presupun ca și restul lumii că precomanda nu pare să înceapă diseară la 00:00, ci abia vineri dimineața;
  • Deja site-urile operatorilor și ale magazinelor au pagini speciale;
  • Am actualizat mai jos cu primele oferte de preț iPhone X în România de la magazine.
  •  iPhone X precomandă la eMAG: există o pagină de precomandă la eMAG, link mai jos;

iphone x pret lei romania precomanda emag

iPhone X: preț în România

Estimat: 5.000/5.500 de lei fără abonament

Update: cred că va fi mai scump decât anticipam.

Cel mai discutat telefon al anului și cel mai așteptat produs Apple la ora actuală, se lansează pe 3 noiembrie, cu o campanie de pre-comandă care începe din 27 octombrie. Am fost surpris să văd că lansarea comercială este deja semnalată în România, eu aș fi presupus că la noi vine mai târziu.

iPhone X are un preț la Quickmobile România foarte mare, dar este irelevant, deoarece ei nu îl aduc din surse oficiale și pun adaos comercial, în plus, riscați să rămâneți fără garanție sau service dacă îl luați de acolo. Prețul iPhone X este 5299.90 lei pentru versiunea 64GB, 6.100 de lei pentru versiunea de 256GB. Prețul iPhone X pe OLX este clar o țeapă, nu luați de acolo.

În mod tradițional, produsele Apple veneau în România cu întârziere față de lansarea internațională. Este posibil să fie așa și de data asta, dar vedem pe 27 octombrie, probabil vom avea informații de săptămâna viitoare, iar eu am să vă anunț imediat.

Lansat oficial pe 12 septembrie, iPhone X (care a fost prezentat ca iPhone ten, adică zece) este lansat mai târziu pentru ca Apple să vândă și iPhone 8 sau 8 Plus. Cred că după ce va fi ăsta pe piață, se va vinde mai ales iPhone X.

Deocamdată nu știm nici data lansării precomenzii, nici data livrării telefoanelor, nici prețul pentru România pe canalul oficial (nu cu sacoșa adus pe sub mână), dar am să urmăresc subiectul și vă anunț imediat ce aflu ceva important.

iPhone X la Vodafone.
Oficial: clienții Vodafone vor putea înregistra o precomandă pentru iPhone X începând de vineri, 27 octombrie pe site și în magazinele operatorului, telefonul va fi disponibil în magazine începând de vineri, 3 noiembrie.

iPhone X la Orange România. Precomanda iPhone X la Orange România începe pe 27 octombrie, la ora 10 dimineața în magazinele operatorului și online. Livrarea va fi din 3 noiembrie, dată la care este în magazine.

iPhone X vine la Flanco România, avem și prețul iPhone X la ei. Sper că la operatori va fi un pic mai ieftin, altfel este greu pentru toată lumea.

Mai jos aveți și paginile:

iPhone X preț la precomanda Orange
iPhone X preț la precomanda Vodafone
–  iPhone X preț la precomanda eMag
– iPhone X preț la precomanda Telekom Romania (nu am găsit pagina, ci această informație: iPhone X, viitorul smartphone-ului, va fi disponibil la Telekom, la precomandă, începând cu 27 octombrie. Tot nu există pagină specială, dar apare pe site asta: „iPhone X disponibil în curând. Abonează-te la newsletter şi află primul când va fi disponibil noul iPhone X”.

Actualizez pe măsură ce apar altele.

Din ce știm la ora asta, iPhone X are ecranul cel mai spectaculos dintre toate modelele noi, dar nu are senzor de amprentă deloc, este înlocuit de Face ID, o metodă de deblocare cu fața. Ecranul este cu diagonala de 5.8 inch, cu rezoluție aproape 2K (2436 x 1125 pixeli), cu 450 ppi, tehnologie OLED. Apple numește ecranul Super Retina Display, HDR cu Dolby Vision și HDR 10, 1.0000.0000:1 contrast, tehnologie True Tone. Are camera foto duală de pe spate altfel decât iPhone 8 Plus, dar bateria sa ar putea fi un pic mai mare. Știm de asemenea, pe surse, că prețul pentru Europa ar putea fi 1.150 de euro, dacă nu chiar mai scump.