Lansarea HTC U12+ va fi la începutul lunii mai, în încercarea de a reveni pe piața terminalelor smartphone de top cu Android, spune Focus Taiwan. Deja am avut o serie de zvonuri privind următorul model HTC U12+, probabil se vor confirma în următoarea perioadă.

Update 1: review HTC Desire 12+
Update 2: HTC Exodus 1 smartphone blockchain

Sursa foto.

Dotări tehnice HTC U12+

Display: 6 inch FHD+ (2160×1080 pixeli)
Procesor: Qualcomm Snapdragon 845
RAM: 6 GB
Stocare: 64/128 GB
Android: 8.1 Oreo
Baterie: 3.420 mAh
Camera foto: cameră duală cu 12+16 megapixeli
Camera selfie: cameră duală cu 8+8 megapixeli
Preț: estimat 650 de euro

Lansarea HTC U12+

HTC a programat lansarea peste o lună ca să nu intre în competiție directă cu Samsung, Sony, LG sau Huawei, lăsându-le loc liderilor industriei să lanseze terminalele de top. De asemenea, vor să lanseze un telefon care să fie disponibil la vânzare mai mult timp, se spune că U12 Plus este singurul flagship HTC de anul acesta. Publicația din Coreea de Sud citează surse apropiate companiei, care confirmă faptul că nu va exista o versiune de flagship compactă (acel U12 fără plus), cum se făcea pe vremuri. Spun că cifrele de vânzări au arătat clar preferința utilizatorilor pentru ecrane mari și dotări premium.

Astfel, modelul HTC U12+ va avea procesor Qualcomm Snapdragon 845, cel mai puternic de anul acesta, cu 6GB de RAM. Probabil va fi printre modelele cu cele mai bune performanțe din 2018. Terminalul are două variante, cu 64GB sau 128GB intern, iar camerele foto se anunță interesante. Camera de pe spate este duală cu senzori de 12 și 16 megapixeli, iar cea de pe față este tot duală, dar cu doi senzori de 8 megapixeli.

Situația HTC nu se îmbunătățește, este al cincilea sau al șaselea an în care veniturile și profitul continuă să scadă. Ultimul smartphone de succes pe piață a fost One M7, pe care l-am folosit și eu câteva luni. HTC era principalul concurent Samsung la momentul lansării seriei Galaxy S, dar treptat a dispărut din peisaj odată cu succesul noilor jucători din China și plecarea inginerilor spre Asus și alte companii. Anul trecut, Google a cumpărat restul diviziei smarptphone care producea telefoanele Pixel, așa că HTC a rămas acum doar cu brandul și istoria.

Erau primii producători de smartphone-uri, cu Windows Mobile, pe vremea când se lansa 2G (EDGE) cu conexiune de date mobile permanentă. Putea să citești mailurile pe telefon, să răspunzi la ele, să scrii la documente Word și să faci poze cu camera VGA. Dar HTC spre deosebire de Nokia s-a orientat rapid spre Android și a avut mare succes cu primele terminale smart. Dar tot ei au refuzat o vreme să inoveze și s-au mulțumit cu vânzările bune pe care le făceau, pînă au fost depășiți de competiție.

Abia aștept să văd noile modele, să le testez și să văd că au făcut treabă bună. Măcar cât a făcut Sony cu XZ2. Măcar cât face LG. Să fie un telefon recomandabil, cu camere bune, dotări bune și mai ales un preț bun. Mai vedem.