Nu am ajuns la lansarea Moto G5 și G5 Plus, dar abia aștept să mă duc să le văd. Și în cazul lor au existat zvonuri dinainte, dar să vedem ce detalii oficiale avem astăzi.

După cum știți, eu personal sunt un admirator al brandului Moto și îmi place că Lenovo a ținut să respecte acest brand, la fel cum a făcut cu ThinkPad pe laptopuri. Telefoanele sunt robuste, arată bine și au tehnologii foarte bune, la un nivel de preț excelent. Așa a fost Moto G4, iar acum a venit timpul pentru o nouă generație.

Ambele modele au procesoare de nivel mediu, G5 are Snapdragon 430, iar G5 Plus are Qualcomm Snapdragon 625, un octa-core bazat pe nuclee Cortex-A53, totuși, merită notat că este tactat la 2.0 GHz. Sunt variante cu 2GB de RAM și 32GB de stocare internă, precum și 4GB de RAM și 64GB de stocare internă. Sincer, pentru 2017, un 2GB de RAM este cam insuficient, dar cei care cumpără terminale cu Snapdragon 430 sau 625 vor accepta probabil și mai puțină memorie.

ads

Vin cu Android 7.0 cu interfața curată, fără bloatware sau altceva. Modelul mic are ecran de 5 inch, iar cel mare de 5.2 inch, iar bateriile diferă și ele, 2800 mAh pentru cel mic și 3000 mAh pentru G5 Plus. Pe de altă parte, G5 are o cameră foto de 13 megapixeli pe spate, iar G5 Plus de doar 12 megapixeli. Este posibil însă să fie cea cu pixelii de dimensiuni mai mari, rezultând o imagine mai bună. Au conectorul vechi USB, precum și mufa 3.5 mm jack.

Prețul Motorola Moto G5 pleacă de la 199 de euro, iar G5 Plus este de la 279 de euro. Nu știu în acest moment când vor ajunge chiar în magazine la vânzare.

Revin cu impresii imediat ce reușesc să pun mâna pe telefoane, poate chiar în cursul zilei de azi.